Kolet Janssen

auteur

Chocoladeworkshop

Voor chocofans van 6 tot 9 jaar: Ik smelt!

Een sessie van 60 min.

  • Een kooksessie rond chocolade
    • koud: wraps met chocoladepasta
    • magnetron: chocoladespiesjes met fruit en marshmallows of chocoladebonbons met noten
  • Een raad- en opdrachtenspel rond chocolade (in groepjes)
  • Een voorleessessie rond chocolade: verhalen en gedichtjes over chocolade

 Voor chocofans van 10 tot 12 jaar: Chocoladeletters

Een sessie van 90 min.

  • Een kooksessie rond chocolade
    • koud, met mixers: verse kaas met chocolade
    • magnetron:chocoladespiesjes met fruit en marshmallows
  • Een chocoladequiz met weetjes over chocolade uit het boek (in groepjes)
  • Een doorgeefverhaal schrijven rond chocolade (in groepjes)

Voor chocoholics van 13 tot 16 jaar: Hot Chocolate!

Een sessie van 120 min.

  • Een kooksessie rond chocolade
    • oven: elk groepje van zes bakt zijn eigen brownies helemaal zelf!
    • koud: een chocoladehuis knutselen of een chocoladefiguur versieren
    • magnetron: studentenhaver maken
    • fornuis of magnetron + fonduestelletjes: chocoladefondue
  • Een opdrachtenparcours rond chocolade (over samenstelling & productie, herkomst, eerlijke chocolade…)
  • Een schrijfsessie:
    • zelf zoete gedichten schrijven (de inspiratie wordt gevoed met echte snoepjes…)
    • fantasierecepten met chocolade (horror/romantisch/punk/baby…)
    • chocoladememoires: mijn beste/slechtste chocolade-ervaring
    • dagboek van een chocojunk: een dag uit het leven van een chocoladeverslaafde

Praktische info

Aantal deelnemers: max. 30

Kostprijs: € 200 plus vervoer (€ 0,34/km)

Workshopleiding: Kolet Janssen

Materiaal (ingrediënten en schrijfgerief) aan te kopen door organisator, materiaallijstje wordt tijdig bezorgd.

Lokaal: tafels en stoelen voor 30 deelnemers, magnetron en/of oven, koelkast, stromend water

Binnenkort gaan we aan de slag met letters en chocolade:

* op 21 oktober 2012 in Neerpelt (LezeBezeBoekendag)

Informatie voor de workshops komt uit het boek’ Ik smelt! Het lekkerste boek over chocolade’, Davidsfonds/Infodok, 2007.