Kolet Janssen

auteur

Alles gaat voorbij

Voor leeftijd: 9 jaar en ouder
Auteur: Kolet Janssen
Illustraties: Stijn Claes / Shutterstock

Uitgegeven door Die Keure in de reeks Verrekijkerbieb 4

2015
32 pagina’s
ISBN 978 90 486 2283 2

Alles wat leeft, gaat dood.
Maar wat is dat precies, doodgaan?


20151008_165330

Hoe weet je dat iemand dood is? Wat gebeurt er met het dode lichaam? Wat doe je als je verdriet hebt? Hoe kun je een beetje aan de dode blijven denken? En is er nog iets na de dood?

Verkrijgbaar via Die Keure

Fragment
Waarom bestaat de dood?

Zou het leven niet veel leuker zijn als er nooit iemand zou doodgaan? Stel je voor, dan zou je nog cadeautjes kunnen krijgen van de oma van je oma! Maar helaas wordt bijna niemand 100 jaar of ouder. Als mensen een jaar of 80 worden, beginnen ze langzaam maar zeker te verslijten. Hun gewrichten werken niet meer zo goed of hun hart slaat al eens een slag over. Hun ogen en oren hebben hulp nodig van brillen en hoorapparaten en zelfs dat helpt vaak niet meer genoeg. Ze krijgen pijn in hun rug of ze moeten heel veel pillen slikken om alles nog een beetje behoorlijk te laten werken. En vroeg of laat zijn ze niet meer te genezen en gaan ze dood.

‘Het is mooi geweest’, zeggen heel oude mensen soms. Dan bedoelen ze dat hun leven fijn was, en dat ze het niet zo erg vinden om dood te gaan. Ze hebben een plezierig leven gehad en daar zijn ze blij om.