Kolet Janssen

auteur

  • Bijbelse vrouwen van nu. Met foto's van Filip Naudts (Pelckmans Pro)

  • De cover van 'De kleine troost', foto van Stephanie Verbeken (Pelckmans)

  • De cover van 'Het geluk van oma' met cartoons van Joris Snaet (Uitgeverij Averbode)

  • Cover van TGL 5 over betrokkenheid

  • Cover van Emilie Timmermans voor 'De droom van Lars' (Kolet Janssen en Emy Geyskens)

  • Een tekening van Aleksandra Krawczycka voor 'De grote wereld' (Die Keure)

  • Illustratie van Sanne Miltenburg voor 'Twee vrienden' (Bakermat)

  • Coverillu van Klaas Verplancke voor 'Robby en zijn vrienden' (De Eenhoorn)

 • Blog in Elisabethnieuwsbrief

  18 januari 2019

  Voortaan zal ik om de drie maanden bloggen in de Nieuwsbrief Elisabeth!

  Lees meer »

  Lezing in Vlamertinge

  13 januari 2019

  Op 16 januari om 19.30u geef ik een lezing bij de Zusters Karmelietessen van Frezenberg-Vlamertinge bij Ieper. Ik zal spreken over ‘Geloven met kinderen. Delen van wat je nauw aan het hart ligt.’ Welkom! Meer info www.karmel-vlamertinge.be

  Lees meer »

  De paus: wat kun je van hem verwachten?

  1 januari 2019

  Vroeger kromp ik in elkaar telkens als ik de naam van de paus hoorde vermelden op het journaal. Steevast volgde er dan immers een uitspraak die hopeloos uit de tijd was of zoveel kwaad bloed zette, dat ik al opzag tegen de stomende verwijten en grove sneren die ik de volgende dag – als lerares […]

  Lees meer »

  De maan van Fatinha en mij

  21 december 2018

  Rasha verliest haar zusje bij een explosie. Op een dag besluiten haar ouders om te vluchten. Hun thuisland is niet langer veilig. Het is een verschrikkelijke beslissing want iedereen die hun lief is, moeten ze achterlaten. De tocht is akelig en Rasha en haar ouders raken ook nog de paar spullen kwijt die ze wilden meenemen om zich in een nieuw land thuis te voelen. ’s Nachts kijkt Rasha naar de maan: die is bij haar, maar ook bij de mensen die achterbleven. De maan is overal.

  Lees meer »

  Robby op Facebook

  15 december 2018

  Robby, het zoontje van Klaas Verplancke en mij, heeft een eigen Facebookpagina: Robby! Je vindt er alles over hem en kinderen zoals hij, waar Samen Tegen Armoede voor opkomt.

  Lees meer »

  Sint met Robby in Brugge

  6 december 2018

  Sint Tussen d’Oortjes in Brugge op 5 dec. Samen luisteren naar het verhaal van Robby. Ook de Sint leefde en voelde mee met Robby die geen hijskraan, maar een paar sokken krijgt in zijn schoen…

  Lees meer »

  In zicht: De maan is overal

  6 december 2018

  In februari verschijnt bij De Eenhoorn mijn nieuwe boek ‘De maan is overal’, met illustraties van Fatinha Ramos. Dit is de pagina uit de catalogus.

  Lees meer »

  Het migratiepact: allemaal anders, allemaal samen

  2 december 2018

  Frieten, pralines en koterijen, dat zou typisch Belgisch moeten zijn. Maar wie bepaalt dat? En moet dat altijd zo blijven? Wat staat er op het spel bij het Marrakesh-migratiepact?

  Lees meer »

  Doorkijkjes

  26 november 2018

  De kleine dingen van elke dag zetten je aan het denken en helpen je op je zoektocht naar een lijn in je leven. Kolet Janssen brengt een avond vol ‘doorkijkjes’ om je te inspireren tot een andere kijk op de alledaagse werkelijkheid.

  Lees meer »

  De kracht van verhalen

  25 november 2018

  Verhalen helpen ons om te zeggen en te delen wat onzegbaar is. Lees hier de tekst van mijn lezing in Sint-Truiden voor de Tau-inspiratiedag op 24.11.2018.

  Lees meer »