Kolet Janssen

auteur

Onweerstaanbaar


Voor leeftijd: 12 jaar en ouder (informatief)

Auteur: Kolet Janssen
Illustrator: Philip Hopman

Uitgegeven door Davidsfonds
2006
131 pagina’s
ISBN 0-5908-179-X

Flirtgids (voor jongens en meisjes)
Flirten, versieren, charmeren. Hoe begin je eraan? Trek je meteen je stoute schoenen aan of pak je het beter wat trager aan? Wacht je liever tot je droomprins(es) de eerste stap zet? Bestaat er een formule voor een succesvolle aanpak? Zit je met al die vlinders in je maag? Voor al wie houdt van de kriebels in zijn of haar buik. En ook voor wie zich geen raad weet in de harde strijd om de liefde. Een verrukkelijk verleidelijk (hand)boekje.


onweerstaanbaar1 

Stap 1 (de meest veilige):
Kriebels in je buik. Je hoofd in de wolken. Gestolen blikken, mysterieuze lachjes en andere onschuldige hulpmiddelen.
Stap 2 (de spannendste):
Die langverwachte knipoog terug zorgt voor een blos op de wangen. De eerste woorden volgen snel –via sms, mail of chat.
Stap 3 (de meest zenuwslopende):
De stress slaat toe: tijd voor het eerste afspraakje. Klamme handen en een mond vol tanden.
Stap 4 (de leukste):
Kussen of niet? Rozengeur of daten in mineur?
Stap 5 (de verrassendste):
En hoe loopt het af? Klikt het super of net niet?
Kolet Janssen palmt je volledig in met de do’s en dont’s van het verleiden. Voor jong en oud.

Verkrijgbaar via

Leesfragment
Een hese ‘Italiaanse’ mannenstem.
Een zwoele, fluisterende vrouwenstem.
Een hoge giechellach.
Ophitsende gilletjes.
Een fluisterstem in je oor.
Verleiden doe je ook met je stem.
Lachen
De lach is een regelrecht wapen. Vooral meisjes gebruiken hem ook zo. Het maakt voor een smachtende jongen een levensgroot verschil of zijn aanbedene hem innemend toelacht of achter haar hand venijnig begint te giechelen samen met haar vriendinnen. Een lach kan iemand maken of breken.
Wie verliefd is, heeft een extra zintuig om de reacties van de uitverkorenen af te meten. Je maakt een grapje of je probeert een originele opmerking af te schieten in het groepje waarbij ook je droomprins(es) zit. Tegelijk ben je heel alert: hoe reageert hij of zij?
Glimlacht ze?
Kijkt hij je vol bewondering aan?
Wendt ze haar blik af en wat wil dat dan zeggen?
Geeft hij meteen een gevat antwoord?
Zet zij je met een sneer op je nummer?
Lacht hij of zij?
Wat is dat voor een lach?
Een meedogenloze, neerbuigende lach?
Een voorzichtig trekje van haar lippen, dat je doet verlangen naar meer?
Een volle, instemmende lach, waardoor je weet dat je helemaal op dezelfde golflengte zit?

Recensie
Iemand verleiden. Makkelijker gezegd dan gedaan! Voor velen is de eerste stap zetten het moeilijkste wat er bestaat. Maar geen nood. Het flirtboek Onweerstaanbaar! is er om je te helpen.
Het boek bestaat uit vijf delen of misschien beter gezegd: de vijf stappen in het verleidingsproces. Het eerste deel gaat over de vlinders in de buik en je hoofd in de wolken. Het gekende gevoel als je iemand wel ziet zitten. Het tweede en derde deel gaan vooral over het contact leggen en het eerste afspraakje. Vervolgens komt dan het deel over of je nu zou kussen of niet en deel vijf geeft je meer uitleg over de meest belangrijke vraag: Hoe loopt het nu allemaal af?
Kolet Janssen, de auteur van het boek, bespreekt alle dingen die je oftewel zeker niet mag doen of juist wel. Zij begeleidt je in het hele proces. De illustraties van Philip Hopman maken het allemaal wat levendiger. Handig voor als je onzeker bent over jezelf.
Lees dit boek en flirten zal een stuk beter gaan!

CJP-website

Kolet Janssen schreef eerder al drie ‘handleidingen’ voor jongeren, over moeilijke vragen, seks en familie. Met deze flirtgids is ze dus zeker niet aan haar proefstuk toe. Dit gidsje is geschikt voor iedereen die meer wil weten over de juiste aanpak om de flirten, versieren en charmeren. Janssen behandelt dit thema enerzijds heel nuchter: de flirtgids is onderverdeeld in acht hoofdstukken die gaan van hormonen en feromonen, verschillende geaardheden, aandacht voor het uiterlijk, communicatieproblemen tot de obligate liefdessymbolen als hartjes en rode rozen. Toch verliest ze ook niet uit het oog dat verleiden leuk moet blijven. Naast de massa’s charmeertips en verleidingstrucs is er in dit boekje ook volop plaats voor de broodnodige humor. De illustraties van Philip Hopman stralen een zekere nonchalance uit, een stijl die jongeren zeker aanspreekt. Het handzame formaat, de flashy kleurtjes binnenin en de losse bladindeling maken van dit boekje een leuk hebbeding om steeds bij je te hebben, want je weet nooit wanneer de verleiding toeslaat…

Evelyne Rogge
De Leeswelp, 2006