Kolet Janssen

auteur

De kinderen ‘Z’

Voor leeftijd: 8 jaar en ouder
Auteur: Kolet Janssen
Illustrator: Aleksandra Krawczycka

Uitgegeven door Die Keure in de reeks Verrekijkerbieb 3
2016
24 pagina’s
ISBN 978 90 486 2282 5

Wat gebeurt er als er op een dag een zusje uit Ethiopië in je huis komt wonen?
Zeb en Zita maken het van heel dichtbij mee…


20160204_145354 (1)

Op een dag krijgen Zeb en Zita een foto te zien van hun nieuwe zusje. Ze is acht en ze komt uit Ethiopië. Als ze aankomt, is het wennen voor iedereen!

Verkrijgbaar via Die Keure

Fragment

Zeb zag haar meteen toen de passagiers door de grote deur naar buiten kwamen. Ze droeg hetzelfde gele T-shirt als op de foto. In haar rechterhand klemde ze een blauw, plastic tasje. Haar linkerhand lag stevig in papa’s hand. ‘Papa! Zahara!’ riep Zeb en hij zwaaide. Papa lachte en bracht Zahara naar hen toe. Mama ging op haar knieën voor haar zitten. ‘Hallo Zahara’, zei ze zachtjes. ‘Ik ben je nieuwe mama. En dat zijn Zeb en Zita. Welkom in ons land!’ Ze sloeg voorzichtig een arm om de schouders van Zahara en gaf haar een kus op haar voorhoofd.

Zahara zei niets. Ze knikte niet en ze lachte niet. Zonder nog om te kijken ging ze met hen mee. In de auto hielp Zeb haar met de gordel. Onderweg keek Zahara met grote ogen naar buiten, waar het landschap langs de snelweg voorbijschoot. ‘Het is allemaal heel vreemd voor haar’, zei papa. ‘En ze is natuurlijk ook moe van de reis. Laat haar eerst maar een beetje wennen.’