Kolet Janssen

auteur

Iedereen tegen kanker!


Voor leeftijd: 10 jaar en ouder
Auteurs: Kolet Janssen en Emy Geyskens
Illustrator: Stieven Van der Poorten

Uitgegeven door Uitgeverij Averbode
in samenwerking met Kom op tegen Kanker.

2018
32 pagina’s

Een verhaal om iedereen die met kanker te maken krijgt een duwtje in de rug te geven.

De mama van Lucas krijgt borstkanker en dan verandert er plots van alles in hun leven. Ze wordt geopereerd en daarna krijgt ze een behandeling waar ze soms heel ziek en moe van is. Lucas schrijft het allemaal op in zijn dagboek: wat er gebeurt, waar hij bang voor is…


Gelukkig kan hij erover praten met Delphine van het vijfde leerjaar. Zij begrijpt hem goed, want haar oom heeft botkanker. Samen bedenken ze een plan om mensen met kanker te steunen. Het doel: Iedereen tegen Kanker!

Verkrijgbaar via Kom op tegen Kanker

Fragment

29 september

Vandaag na school opnieuw met tante Elly naar het ziekenhuis geweest. Ik zag er wat tegenop om weer zo lang bij mama op de kamer te zitten. Ik had ook nog eens superveel huiswerk, want morgen hebben we een grote toets Frans. Ik kon mijn hoofd er maar niet bijhouden. Opeens stak Delphine haar hoofd om de hoek van de deur. Yes! Ze vroeg of ze mocht binnenkomen. Mama vond haar meteen leuk, dat zag ik wel. Delphine is een echte flapuit en ze maakte mama vaak aan het lachen. Ik ben veel verlegener als ik praat met volwassenen die ik niet ken …

16 november

Ik wilde weg. Weg van altijd maar bang zijn. Weg van het verdriet. Weg van die rotkanker! Ik sprong op mijn fiets en reed naar de skateramp. Ik wilde even een break. Even verstand op nul en alles van me af skaten. Natuurlijk ging ik veel te hard en viel ik op mijn kin. Het bloed droop op mijn jas. Maar het kon me niet schelen.

20 april

Nu is mama weer thuis. Zou het nu eindelijk de laatste keer zijn geweest dat ze in het ziekenhuis moest blijven? Ik heb echt genoeg van dat gebouw. Eerst vond ik het wel cool om die gekleurde pijlen te volgen, net een schattenjacht. Maar er zijn daar zoveel mensen met pijn, dat ik er liever wat uit de buurt blijf. Zou ik de rest van mijn leven bang blijven voor wat er nog kan gebeuren? Of zou dat ook weer slijten als mama gezond blijft? Ik hoop van wel!