Kolet Janssen

auteur

Seks, hoe voelt dat?


Voor leeftijd: 10 jaar en ouder
Auteur: Kolet Janssen
Illustrator:  Klaas Verplancke

Uitgegeven door Bakermat

2017 (herwerkte editie)
160 pagina’s
ISBN 9789059242876

Alles over verliefdheid en seks.
Ben jij al ooit verliefd geweest? Snap jij ook niet waarom meisjes en jongens zo verschillend zijn? Heb je ook meer vragen dan antwoorden over verliefdheid, liefde, puberteit, seksualiteit en voortplanting? Dan kan je in dit kleurrijke boek op ontdekking. Je komt er allerlei logische, schattige, stoute, gevoelige, grappige en vooral eerlijke antwoorden tegen!


Kolet Janssen nam eerder al moeilijke vragen van kinderen onder de loep in Waarom? Deze keer vuren kinderen allerlei vragen over seksualiteit op haar af. In dit unieke boek geeft ze hen een degelijke uitleg over de ’technische’ én de emotionele kant van de kriebels in hun buik. Meteen geeft ze ouders en leerkrachten ook ideeën en inspiratie om op een levensechte manier met kinderen te praten over dat ingewikkelde verkeer tussen mensen.

Verkrijgbaar via Bakermat

Fragment
Wat is echte verliefdheid? (Line, 9 jaar)
Echte verliefdheid is iets wat je overvalt. Vaak heb je het van jezelf pas na een poosje in de gaten. als je merkt dat je er veel belang aan hecht wat een bepaald iemand van je vindt en hoe die op jou reageert, ben je waarschijnlijk verliefd. dat kan heel ongelegen komen: op een totaal fout moment (tijdens de examens) of een foute plaats (op vakantie), of op iemand die veel ouder of veel jonger is dan jij.
Bij echte verliefdheid lijkt het alsof je opeens een heel speciale bril op je neus krijgt. Een bril waarbij het voorwerp van je verliefdheid helemaal uitvergroot wordt en alle andere mensen en dingen ver op de achtergrond verdwijnen. Je denkt bijna alleen nog aan hem of haar: waar is hij of zij nu, waar is hij mee bezig, hoe kan ik haar aandacht trekken, wat is hij toch onweerstaanbaar enzovoort. Het kan heel moeilijk zijn om je verstand nog op andere dingen te richten, zoals huiswerk.
Niet elke verliefdheid is even sterk. Soms voel je wel iets kriebelen maar blijf je er tamelijk rustig bij. Maar op andere momenten overvalt de verliefdheid je met de kracht van een inslaande bliksemflits en ben je dagen- of wekenlang nauwelijks nog met iets anders bezig.
Of je verliefdheid beantwoord wordt of niet maakt voor de kracht van je verliefdheid niet echt een verschil. Ook een eenzijdige verliefdheid kan heel sterk zijn. Een verliefdheid gaat samen met een gevoel van opwinding en spanning. Het is hoe dan ook een vermoeiende periode, maar zeker de moeite waard!