Kolet Janssen

auteur

Voor nu en nog heel lang


Voor leeftijd: 6 jaar en ouder

Auteurs: 51 auteurs en illustratoren (o.a. Kolet Janssen)

Uitgegeven door Stichting Lezen
261 pagina’s
2008

Een kijk-, lees- & voorleesboek 


voor nu en nog heel lang 

In opdracht van Vlaams minister van Cultuur Bert Anciaux vroeg Stichting Lezen aan 51 auteurs en illustratoren om nieuw werk te leveren voor een boek voor beginnende lezers. Het resultaat heet ‘Voor nu en nog heel lang’ en bevat voorleesverhalen en verhalen die de kinderen zelf kunnen lezen.
Leren lezen is een mijlpaal, kunnen lezen een plezier voor je hele leven
Het jaar waarin kinderen 7 worden, is erg belangrijk. Dan leren kinderen lezen. De meeste kinderen zijn erg nieuwsgierig naar de wereld achter letters en woorden en beginnen vol enthousiasme. Voor nu en nog heel lang wil die motivatie aanwakkeren. Graag lezen begint bij kunnen lezen en wat je vroeg leert, neem je mee voor het leven.

Spek voor ieders bek
Voor nu en nog heel lang is een boek met meer dan 20 verhalen, versjes, prenten, raadsels en zelfs liedjes. Het is geen leren-lezen-boek, maar een verzameling van aantrekkelijke teksten die het leesavontuur spannend houden. Sommige teksten kunnen kinderen zelf lezen, andere zijn om voor te lezen. Gevarieerd, dik en vol kleur, dat is Voor nu en nog heel lang. En dat is de bedoeling: zo vindt ieder kind zijn gading.

Boeken leren je de wereld kennen
Mooie boeken en verhalen zijn een manier om mensen dichter bij elkaar, de wereld en zichzelf te brengen. Boeken kunnen je doen dromen, je troosten, je laten genieten. Dat is een groot cadeau, maar je moet het ontdekken. Voor nu en nog heel lang wil kinderen op weg helpen bij die ontdekkingstocht. Het boek is er dan ook speciaal voor hen. Eentje om te hebben. Eentje om een plek in huis en in hun leven te geven.

The making of (YouTubefilmpje)