Kolet Janssen

auteur

Voor chocoholics!

4 oktober 2007

chocolade.jpgEen stukje uit een recensie van Eric van Thillo van Pluizuit over ‘Ik smelt! Het lekkerste boek over chocolade.’  Dat boek schreef ik samen met Sara, mijn andere dochter. Chocolade en troost, het ligt niet ver van elkaar! (Sara en Rebekka zijn dan ook een tweeling!)

‘De titel van dit boek liegt er niet om. Het is trouwens niet alleen het lékkerste boek over chocolade, maar tevens het meest volledige dat zowel geschikt is voor kinderen als voor volwassenen. En onder de kinderen voor zowel jonge kinderen die zich zullen verkneukelen in de mooie, zinneprikkelende foto’s als voor de oudere kinderen die zich met gretigheid zullen verdiepen in de teksten en zich aangesproken voelen om de keuken in te duiken om de lekkerste recepten uit te testen.

Want zowat alles komt aan bod: de geschiedenis van de chocolade, het maakproces ervan, hoe chocolade gebruikt wordt in de lichaamsverzorging, de vele soorten chocolade en -repen op de markt, heerlijke recepten, slimme weetjes, knutselideeën en spelletjes met chocolade, waar je chocolade terugvindt in de literatuur, de film en de muziek, enkele korte verhalen en wat gedichten rondom chocolade en tot slot adressen en contactgegevens van chocolademusea en -festivals in binnen- en buitenland.
Feiten, fictie, weetjes, fantasie en humor gaan hand in hand.’

1 reacties op “Voor chocoholics!”

  1. Inge Misschaert schreef:

    Amaaaai! Wat een superrecensie zeg! Je had mij toch al overtuigd hoor. Ik was sowieso al gesmolten. Ik koop het op de boekenbeurs en ik wil er een handtekening in van jou!
    Liefs,
    Inge

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.