Kolet Janssen

auteur

Lopke

26 oktober 2007

lopkeb.jpgHet gebeurt niet zo vaak dat je met een verhaal de wereld ook echt een stukje beter kunt maken. Met het verhaal van Lopke is dat wel het geval. In Aarschot krijgt Lopke kansen. Lopke is een vrolijk meisje uit een kansarm gezin. De kinderen van alle Aarschotse scholen leven met haar mee en gaan aan de slag met thema’s uit haar verhaal. Vorig jaar zette Lopke al een heel schooljaar lang Aarschot op stelten, en dit jaar gaat het verder. Gisteren ben ik het vervolgverhaal gaan inlezen op cd. Het heet: ‘Het leven is een soep!’ (Maar vergeet de balletjes niet!)

2 reacties op “Lopke”

 1. Inge schreef:

  Hoi Kolet,
  Ja dat moet deugd doen, te weten dat je door je schrijfsels de wereld een beetje beter maakt! Woorden zijn krachtige dingen, dat is niet te onderschatten. Mijn zoon kan helemaal verrukt zijn van een woord dat hij zelf op papier heeft getoverd. Konden we allemaal maar nog eens dat soort verwondering oproepen … en wat meer stilstaan bij dingen die er echt toe doen. Tot gauw!
  Inge
  xxx

 2. Stephanie schreef:

  Dag Mevrouw!

  Ik heet dan wel niet Inge, en ik ben al helemààl niet goed met het geschreven woord (praten gaat al wat vlotter, soms, hihi), maar toch doe ik een bescheiden poging hier een reactietje te posten.
  Via deze weg wil ik je heel erg van harte proficiat wensen met je vernieuwde website. Hij ziet er heel goed uit. En lekker overzichtelijk, zalig voor structuurmensen als ik – haha.

  Veel plezier op de boekenbeurs en tot ergens in de Leuvense straten!

  Stephanie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.