Kolet Janssen

auteur

Graag wat meer geluk

28 november 2007

img_0011.JPG… is de titel van een reportage over ons troostboek in ‘Kerk en Leven’. Tom Heylen interviewde ons uitvoerig en met kennis van zaken. ‘Een moeder-dochterboek’, noemt hij het. Hij laat ons aan het woord en besluit: ‘Dit boek bevat een schat aan informatie om te troosten en verdriet te begrijpen.’‘Ieder kind kan zich wel in een of andere getuigenis uit dit boek herkennen’, zegt Rebekka. ‘We proberen duidelijke antwoorden te geven op vragen die leven bij kinderen, dingen zoals: “Hoe zorgen we voor overleden mensen?” of “Waarom kan geluk opeens ophouden?” Allereerst is ‘Het Boek van de Troost’ bedoeld voor kinderen vanaf tien, maar het reikt een taal aan die het mogelijk maakt om er met iedereen over te praten.’

Een salontafelboek, meent Kolet. ‘Dit boek brengt het thema in de huiskamer. Huisgenoten, toevallige bezoekers, grootouders, voor iedereen staat er iets bruikbaars in en kan het een aanleiding zijn tot verder gesprek.’

2 reacties op “Graag wat meer geluk”

 1. Inge Bergh schreef:

  Bestaat er ook een troostboek van dochters voor moeders?
  In elk geval heb je mij met deze recensie meer dan nieuwsgierig gemaakt.
  Ik ga het boek aanschaffen.

  Liefs,
  Inge

 2. tinne schreef:

  welke 4 leeskriebels schreef u

  wilt u zo vriendelijk zijn nu te antwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.