Kolet Janssen

auteur

Handig zelfstandig?

17 januari 2008

Radio 2 wil weten waarom kinderen per se zelfstandig moeten worden, zoals ik in ‘Help! Hoe (even) overleven zonder ouders’ schrijf. Omdat ze het zelf leuk vinden natuurlijk! Hoe meer je zelf kunt doen, hoe beter voor je zelfvertrouwen. En ook voor kinderen geldt de politieke slogan ‘Wat we zelf doen, doen we beter!’ Je ouders geven toch altijd hun eigen opvoedkundige draai aan de dingen, en daar heb je als kind niet altijd een boodschap aan. Als je zelf je eitje bakt, kun je er zoveel kaas op raspen als je zelf lekker vindt…

VT4 komt op bezoek met een reporter van het jeugdjournaal Jam. Die gaat zelfstandig aan de slag in mijn huis. Mijn zoon leent zijn kamer uit. Zo wordt mijn kamer beroemd, zegt hij… Voor rommel hoeven we niet extra te zorgen. Die kweekt hij daar met grote regelmaat. En voor één keer komt het handig van pas!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.