Kolet Janssen

auteur

Is er meer tussen hemel en aarde?

23 januari 2008

banner-jeugdlit-kl.bmp

Dat vroegen een heleboel schrijvers, bibliotheekmensen en leraars zich vandaag af aan de Universiteit van Tilburg. Het antwoord is definitief ‘ja’. Over wat en hoe kunnen we met zijn allen nog jaren doorbomen. Prachtig om te horen hoe er met kinderen gepraat en gefilosofeerd en gelezen wordt hierrond!

Ik gaf een lezing over ‘Eerlijke antwoorden op moeilijke vragen. Kinderen over God, goed en kwaad.’ Waarin ik de gedurfde stelling verdedigde, dat het langzaamaan ook wel weer eens tijd wordt om als volwassene een paar voorzichtige antwoorden te durven geven aan je kinderen. Niet om ze de mond te snoeren, maar om jouw levenservaring met hen te delen en hen zo verder aan het denken te zetten. Vragen worden in onze tijd wel wat overgewaardeerd… Misschien wordt het tijd om onze eigen onzekerheid te delen en ook zelf te durven uitkomen voor wat we belangrijk vinden!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.