Kolet Janssen

auteur

Koeften Bakken

28 augustus 2008

img_7495b.JPGDe laatste vakantieweek, ook al is de zomer nog altijd niet begonnen. Fillibèrke is jarig! Een jaar geleden kwamen hij en zijn vriendin Greta ons gezin verblijden met hun vissige aanwezigheid. Greta hield het nog geen maand vol, en ook Filibèrke maakte een paar keer zwaar slagzij. Maar hij kwam er altijd weer bovenop en viert vandaag zijn 1ste verjaardag!

Voor het laatst ‘koeften bakken’ ofwel ‘boeken kaften’. Mijn jongste zoon gaat – als alles goed gaat – naar zijn laatste jaar middelbaar. Zijn zussen kaftten vanaf hun 12de zelf hun schoolboeken, maar de jongste liet dit klusje graag aan zijn moeder over. Ik heb bewust genoten van de laatste keer. Joachim koos flashy groen papier. Het jaar van de hoop dus.

2 reacties op “Koeften Bakken”

 1. Stephanie schreef:

  Hallo Kolet (en Joachim),
  het is niet omdat je verderstudeert dat je je boeken niet meer kan kaften. Dat kaften kan namelijk psychologisch een aantal bedoelingen hebben.
  Zo zoek ikzelf reeds in de zomer de (liefs paginagrote) krantenfoto’s van mensen die iets ongelofelijks bereikten. Dit jaar kunnen dat de foto’s van Tia en de 4×100-loopsters zijn, afgelopen jaren waren dat Kim Clijsters en zelfs politieke overwinnaars. Je gebruikt die foto’s bij voorkeur om de boeken van de meest gevreesde vakken mee in te pakken. Wanneer het even moeilijk gaat, kan je je aan die mensen optrekken: “als ZIJ een medaille kunnen halen op de OS, kan IK die statistiek best wel aan!”. Tot nu toe heeft het bij mij wel gewerkt.
  Het kaften in het algemeen heeft daarnaast ook een tweede doel: je kan met véél genot (maar écht wel ontzéttend véééél genot) het papier eraf scheuren eens je je goeie examenresultaten hebt gekregen
  En last but not least: je boeken blijven netjes voor in je bibliotheek, later (maar dan heb ik het niet over de groene ingebonden Acco-cursussen met zachte cover, maar eerder over echte bóeken waarin je moet studeren).
  Alle goedbedoelde raadgevingen en geventileerde ervaringen ten spijt… dat alles neemt natuurlijk niet weg, Kolet, dat het voor jou de laatste kaftbeurt was…
  Een prettig werkjaar gewenst en groetjes aan het hele gezin!
  Stephanie

 2. Inge Bergh schreef:

  Voor jou was het de laatste keer, voor mij de eerste keer!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.