Kolet Janssen

auteur

Schrijven met bloed en speeksel

23 maart 2009

meisje-lei.jpgOp zaterdag 28 maart is er Schrijfdag van Creatief Schrijven in het Stuk in Leuven. Ik geef een workshop ‘schrijven met bloed en speeksel’…

Zinnen zijn meer dan woorden. Woorden zijn meer dan letters. Letters kunnen bloed en speeksel zijn, of tandpijn, of een schel geluid. We gaan zo schrijven dat het hart in onze pen klopt, dat het leven voorgoed in het papier staat gegrift. Wat schrijf je op en wat laat je weg? Welk woord is sterker? Welk beeld treft de lezer in zijn ziel? Wat herkennen we met het aloude geheugen van onze zintuigen? We verzinnen geen verre, vreemde verhalen, maar gaan op ontdekkingsreis met onze eigen handen en voeten, oren en ogen, neus en tong.

3 reacties op “Schrijven met bloed en speeksel”

  1. Stephanie schreef:

    en, kolet, hoe is het geweest, zaterdag?
    S.

  2. Kolet Janssen schreef:

    zaaaalig!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.