Kolet Janssen

auteur

Mondeling examen

14 januari 2010

mondeling_examen1.jpgis de titel van een nieuwe reeks interviewboeken, uitgegeven bij Acco. Rebekka en ik interviewen 6 proffen van de K.U.Leuven over alles behalve hun vakgebied.

Een universiteit is een verzamelplaats van vele wijze mannen en vrouwen. Echte wijsheid kenmerkt zich niet enkel door uitmuntendheid binnen het eigen vakgebied, maar ook door een evenwichtige en vernieuwende kijk op de wisselvalligheden van het dagelijks leven en de brede maatschappij. De Universitaire Parochie van de K.U.Leuven wil daarom met de reeks ‘Mondeling Examen’ aan een breed publiek de kans bieden om te proeven van de persoonlijke overtuigingen en verrassende inzichten van een aantal wijze mannen en vrouwen uit de schoot van de universiteit.

 

‘Mondeling Examen’ is een reeks gesprekken met hoogleraren over werk en leven, gezin en geluk, verleden en toekomst, waarden en opvoeding, geloof en religie, het onverwachte en de dood. ‘Wat was uw droom als kind? Welke betekenis heeft uw werk voor de maatschappij? Wat heeft u geleerd van uw kinderen? Wanneer gebeurde het meest onverwachte in uw leven? Wanneer heeft u voor het laatst aan God gedacht? Wat is het grootste kwaad en de grootste deugd in onze maatschappij? Bent u bang voor de dood?’ zijn enkele van de vragen die aan de hoogleraren worden voorgelegd.

 

In een eerste reeks van zes gesprekken komen volgende hoogleraren uit verschillende faculteiten aan bod:

 

        

Marc Vervenne, ere-rector en hoogleraar aan de faculteit godgeleerdheid

         Toon Vandevelde, decaan van het Hoger Instituut voor Wijsbegeerte en hoogleraar aan de faculteit wijsbegeerte

         Patrick Develtere, directeur van het Hoger Instituut voor de Arbeid en hoogleraar aan de faculteit sociale wetenschappen

         Mark Eyskens, minister van staat en emeritus-hoogleraar aan de faculteit economie

         Mia Leijssen, psychotherapeute en hoogleraar aan de faculteit psychologie

         Christoffel Waelkens, directeur van het Sterrenkundig Instituut van de K.U.Leuven en hoogleraar sterrenkunde

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.