Kolet Janssen

auteur

Boekje tuin

5 februari 2010

boekje-tuin.jpgVoorlopig is er buiten nog geen lente te ruiken. Maar dit boek brengt je helemaal in de sfeer! Voel je groene vingers jeuken en duik erin! Samen met Inge Bergh en Inge Misschaert schreef ik dit boek boordevol weetjes, oude verhalen en doe-tips over de tuin in alle seizoenen. Jurgen Walschot zorgde voor de springlevende en grappige illustraties. Word groen en lees met ons mee!

Voor ondernemende tuinmannen en –vrouwen vanaf 8 jaar is er een gloednieuwe, kleurige en complete gids. Die vertelt hen alles over de tuin, wat er leeft, groeit en bloeit, doorheen de 4 seizoenen.

Het boek geeft een antwoord op heel duidelijke vragen van kinderen, telkens binnen het grote geheel van een seizoen: 
Waarom geuren planten? Kan je bloemen van kleur doen veranderen? Kunnen bomen huilen? Hoe hou je insecten weg van je planten? Aangevuld met weerspreuken, extra weetjes over bijgeloof en legenden. Er is ook aandacht voor vergeten groenten zoals pastinaak, aardpeer, rabarber…

Daarnaast is het ook heel praktisch en geeft het ontelbare doe-tips zodat de kids zelf aan de slag kunnen: koken, knutselen, planten en bloemen zaaien en kweken, dieren verzorgen. Leuke voorbeelden zijn vetbolletjes of vogelbadjes om vogels te verwennen, creatief zijn in de keuken met kruidenlimonade, graanrepen of lavendelsuiker, zelf spelletjes als een natuurdomino of een aardappeldoolhof ineen knutselen.

Drie auteurs werkten heel goed samen aan dit boek en leverden een uiterst volledig en aangenaam weetjes- en doeboek af.

De illustraties van Jurgen Walschot zijn vol leven, humor en roepen gewoon je aandacht. Het is een bont en vooral heel aantrekkelijk geheel geworden. Een combinatie van foto’s, natuurtekeningen en grappige randillustraties. Het figuurtje, Aap, loodst je door het ganse boek, en toont achteraan nog zijn eigen fotoboek met foto’s uit zijn tuin. Hij is de leuke rode draad in dit toffe doeboek waarvan je spontaan groene vingers krijgt…

Ineke Debels op de Nederlandse recensie-website Hotel Boekenlust

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.