Kolet Janssen

auteur

Wie is Jordy? Het broertje van Robby!

14 december 2017

Tadaa! Hier is Jordy, het kleine broertje van Robby. Allebei zoontjes van Klaas Verplancke (illu’s) en mij (tekst). Ook voor kleuters zijn er dus mooie verhalen in de maak over kansarmoede en hoe vindingrijk kinderen kunnen zijn. Volg de groei van Jordy op Samen tegen Armoede.

Robby is al jarenlang een vaste gast in de klassen van de basisschool als educatie rond kansarmoede ter sprake komt. Samen met zijn trouwe vriendjes Lena, Jeroen en Fatmira beleefde hij al heel wat avonturen. Maar Robby heeft ook een klein broertje: Jordy.

Want ook in kleuterklassen komt de kansarmoedeproblematiek aan bod. Daarom wil Samen tegen Armoede nu ook een verhalenbundel ontwikkelen met in de hoofdrol Jordy, de kleine broer van Robby. Die insteek biedt de kans om de leefwereld van kleuters te verkennen en van dichtbij in te spelen op situaties waarin kansarmoede zichtbaar kan zijn in de kleuterschool.

De Jordyverhalen zullen net als de Robbyverhalen geen kommer-en-kwelverhalen zijn, maar grappige, spannende en ontroerende verhalen over kinderen die gretig in het leven staan en er samen met hun omgeving het beste van maken. Meermaals gelauwerd illustrator Klaas Verplancke neemt de illustraties voor zijn rekening en ontwierp een hartveroverende kleuter, die je meteen in je hart sluit. Kolet Janssen zorgt voor de tekst.

Hou de website van Samen tegen Armoede in het oog om de vorderingen van Jordy te volgen! En vergeet natuurlijk ook Robby niet, want hij beleeft elk jaar weer nieuwe avonturen. Op een laagdrempelige manier krijgen kinderen van 3 tot 12 zo de kans om zich in te leven in andere gezinssituaties en alles wat daarmee samenhangt.

Deze verhalen helpen mee om de armoede bij kinderen in Vlaanderen stap voor stap terug te dringen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.