Kolet Janssen

auteur

NBV21

25 oktober 2021

Overhandiging van de eerste exemplaren van de NBV21 in de Mechelse Begijnhofkerk op 23 oktober 2021

Stefan van Dijk en voorzitter van de Vlaamse Adviesraad Jean Bastiaens gaven de vernieuwde Bijbel aan 21 mensen die in hun dagelijkse bezigheden op diverse wijze betekenis geven aan de Bijbel. Zo namen Monseigneur Lode Aerts – bisschop van Brugge, Willy Kabera – acteur en voetballer, Selina de Maeyer –topfotografe en Kolet Janssen – gerenomeerd jeugdauteur – de NBV21 in ontvangst. Janssen onderstreepte het belang van de Bijbel: ‘De Bijbel brengt ons begrip in deze zeer polariserende tijden.’

De NBV21 is de vernieuwde, verbeterde Nieuwe Bijbelvertaling. Die vertaling is de meest gebruikte Bijbel in Nederland en Vlaanderen. In de NBV21 is feedback van duizenden bijbellezers benut en zijn nieuwe inzichten verwerkt. Het NBG geeft NBV21 uit in diverse uitvoeringen, met en zonder deuterocanonieke boeken. De NBV21 is ook te lezen en te beluisteren op bijbel.nbv21.nl.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.