Kolet Janssen

auteur

Mosterdzaadjes – Jezus straalt!

11 maart 2022

Illu Roel Ottow

Als je opeens kon zien dat Jezus bij God hoorde.

Op een dag nam Jezus Simon Petrus en de broers Johannes en Jakobus mee. Ze maakten een lange wandeltocht, helemaal tot boven op een hoge berg. Onderweg praatten ze met Jezus. Hij vertelde hen over hoe ze met elkaar moesten omgaan en hoe God van hen hield. En hoe ze dat aan alle mensen moesten vertellen. ‘Zul je dat nooit vergeten, Petrus?’ vroeg hij. Petrus knikte.

Toen ze de top van de berg bereikten, werden de vrienden stil. Jezus praatte nog steeds. Hij droomde hardop van een mooie en goede wereld en dat deed zijn gezicht helemaal stralen. Opeens deed de zon ook zijn kleren schitteren. Johannes, Jakobus en Petrus hielden hun adem in. Was dat de Jezus die zij kenden? Hij zag er plots zo wijs uit, en zo goed. Je kon wel zien dat hij echt een man van God was. Net zoals Mozes vroeger, de man die het volk met Gods hulp uit Egypte had weggeleid. En zoals Elia, die het durfde opnemen tegen de profeten van de valse goden en die de mensen altijd weer bij God bracht. Heel even leek het net alsof Mozes en Elia er ook bij waren, alsof ze zaten te praten met Jezus. Petrus schudde zijn hoofd, maar het vreemde beeld ging niet weg.

‘Jezus, het is hier fantastisch!’ riep Petrus uit. ‘Ik wil hier altijd blijven. Als je wilt, zal ik drie hutten bouwen, net zoals we doen bij het Loofhuttenfeest. Dan wonen we ook een hele week in hutten, en zo komen we dichter bij God. Laat me drie hutten bouwen: eentje voor jou, eentje voor Mozes en eentje voor Elia. Jij hoort echt bij hen, jij komt net als zij van God. Met jou gaat het verder.’ Het hoofd van Petrus tolde. Hij besefte nauwelijks nog wat hij precies zei.

De vrienden wisten zeker dat God heel dichtbij hen was, zoals ze daar zaten. Alsof God hen wilde zeggen: ‘Dit is mijn liefste zoon, een man naar mijn hart. Luister naar hem.’

Het was heel bijzonder om zo met Jezus samen te zijn en te voelen dat God bij hen was. De drie vrienden waren diep onder de indruk. Ze doken in elkaar en durfden bijna niet op te kijken. Maar Jezus kwam naar hen toe en raakte hun schouders aan. ‘Niet bang zijn’, glimlachte hij.

Ze gingen terug naar de anderen en vertelden aan niemand wat ze meegemaakt hadden. Daar vonden ze echt geen woorden voor.

Naar Lucas 9,28-36

Uit: Hosanna. Kinderbijbel met meer dan 150 verhalen (Kolet Janssen, ill. Roel Ottow, Van In, 2013) pag. 174

Denkvraag

Mensen die helemaal vol zijn van iets goeds, lijken soms wel te stralen. Ken jij zo iemand?

Doe-tip

Teken Jezus en laat hem stralen. Gebruik goud- en zilverpapier, glitters en alles wat je kunt bedenken.

Gebed

Lieve Jezus,
Jij was zo vol van je droom
dat je er helemaal van straalde.
Elke droom naar het hart van God
laat ons stralen.
Help ons om die dromen
beetje bij beetje
werkelijkheid te laten worden.
Meer dan ooit,
willen we vrede  en hartelijkheid brengen
voor mensen dichtbij ons
en in alle landen waar oorlog is.
Amen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.