Kolet Janssen

auteur

Mosterdzaadjes – Jezus laat Tomas zijn pijn aanraken

22 april 2022

Illu Roel Ottow

Jezus hoort echt bij God, ook al is dat soms bijna niet te geloven.

Op de eerste dag van de nieuwe week zaten de vrienden samen in een huis, met alle deuren dicht. Ze waren bang door alles wat er gebeurd was, bang ook om zelf opgepakt en veroordeeld te worden door de joodse leiders. Opeens zagen ze Jezus in hun midden. Hij groette hen vriendelijk: ‘Ik wens jullie vrede!’

De vrienden zagen de wonden van het kruis in zijn handen en zijn zijde. Alle vrienden waren heel blij omdat ze Jezus zagen. ‘Mijn geest leeft verder bij jullie’, zei Jezus. ‘Zo kunnen jullie ook veel andere mensen warm maken om liefde en vrede voorop te plaatsen in hun leven.’

Tomas was er die keer jammer genoeg niet bij. Toen de anderen hem opgewonden vertelden dat ze Jezus hadden gezien, kon hij het niet geloven. Hij zei: ‘Ik geloof het alleen als ik zelf de wonden van de spijkers in zijn handen zie en ze met mijn vingers kan voelen, en als ik mijn hand kan leggen in de wonde van zijn zijde.’

Een week later waren de vrienden weer bij elkaar en nu was Tomas er ook bij. Weer kwam Jezus binnen, terwijl de deuren gesloten waren. Ook nu groette hij hen: ‘Ik wens jullie vrede!’ Meteen daarop keerde hij zich naar Tomas, die met open mond zat toe te kijken. Jezus lachte hem toe. ‘Kom maar hier, Tomas! Leg je vingers hier en kijk naar mijn handen, en leg je hand in mijn zijde. Kun je het nu geloven?’

Tomas antwoordde: ‘Jezus, je komt echt van God!’

Jezus glimlachte. ‘Je gelooft omdat je me gezien hebt. Het is fijn dat er ook mensen zijn die kunnen geloven zonder bewijs.’

Naar Johannes 20,19-31

Uit: Hosanna. Kinderbijbel met meer dan 150 verhalen (Kolet Janssen, ill. Roel Ottow, Van In, 2013) pag. 215

Denkvraag

Tomas mag de pijn van Jezus aanraken. Aan wie vertel jij waar het pijn doet? Of waarover je verdriet hebt?

Doe-tip

Teken Tomas als hij de wonden van Jezus aanraakt.

Gebed

Lieve Jezus,
Je had zoveel pijn.
Nu ben je bij God, onze Vader.
En je blijft ook bij ons, voor altijd.
Jouw geest laat ons dromen
en helpt ons om goed te zijn.
Stuur jouw geest naar ons hart,
elke dag opnieuw.
Amen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.