Kolet Janssen

auteur

Mosterdzaadjes – Samen verder

23 mei 2022

Illu Roel Ottow

De vrienden moeten verder zonder Jezus.

De vrienden van Jezus waren op de Olijfberg. Die berg lag dicht bij Jeruzalem, maar toch leek het alsof je in een andere wereld was daarboven. Het was er rustig. Je was er dichter bij de hemel, dichter bij God. Jezus en zijn vrienden hielden van die plek. Het was veertig dagen na Pasen. Al een paar keer hadden ze Jezus ontmoet nadat hij uit de dood was opgestaan. Ook nu was Jezus bij hen.  Jezus sprak zijn vrienden moed in. ‘Ga het goede nieuws aan alle mensen vertellen’, zei hij. ‘Hoe meer mensen erbij horen, hoe beter. Dan wordt onze wereld beetje bij beetje het Rijk van God: waar mensen samenleven zoals mijn Vader God voor hen droomt.’

‘Ga je van ons weg?’ vroeg Petrus. Hij was bang om zonder Jezus verder te moeten. Hij wist niet of hen dat zou lukken.  ‘Ik stuur jullie een helper en een trooster’, beloofde Jezus. Toen steeg hij op. Omdat er een wolk hing, konden ze hem al meteen niet meer zien.

De vrienden keken met open mond omhoog. Maar er was alleen nog een wolk te zien. Waar was Jezus nu? ‘Weet je nog dat God bij Mozes kwam in een wolk?’ bedacht Mattias opeens. ‘Ik denk dat het met deze wolk ook zo is. Jezus is nu bij God. God is heel dicht bij ons gekomen.’ Ze knikten en bleven omhoog staren, ook al was er niets meer te zien.

Toen doken er opeens twee engelen op. De vrienden van Jezus schrokken ervan. ‘Mannen van Galilea’, zegden de engelen. ‘Waarom staan jullie naar de hemel te staren? Het is tijd om verder te leven. Doe wat Jezus jullie heeft gezegd!’ Toen waren de engelen weer verdwenen.

De vrienden van Jezus keken elkaar aan. ‘Die engelen hebben gelijk!’ zei Petrus. ‘Engelen hebben altijd gelijk’, zei Mattias. ‘Het zijn toch boodschappers van God?’ De anderen knikten. Samen gingen ze de berg af naar de stad.

Naar Handelingen 1,1-11

Uit: Hosanna. Kinderbijbel met meer dan 150 verhalen (Kolet Janssen, ill. Roel Ottow, Van In, 2013) pag. 216-218

Denkvraag

Wanneer denk jij aan Jezus? Helpt dat?

Doe-tip

Teken iets dat je aan Jezus doet denken en vertel erbij waarom.

Gebed

Lieve Jezus,
wij kennen jou alleen uit de verhalen van vroeger.
Maar we voelen jou soms ook in ons hart
en we zien jou in mensen die goed zijn.
Blijf altijd in ons hart wonen
en help ons om dicht bij jou te zijn.
Amen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.