Kolet Janssen

auteur

Mosterdzaadjes – Samen in de goede richting

10 juni 2022

Illu Roel Ottow

De geest zal jullie de weg wijzen.

Het was weer zo’n avond waarop Jezus en zijn vrienden samen zaten. Hij bleef maar vertellen. Zij zwegen meer en meer. Want hij wilde hen voorbereiden op de tijd waarin hij niet meer bij hen zou zijn. De tijd waarin ze samen verder zouden moeten zonder Jezus aan hun zijde.

‘Jullie zullen weten wat je moet doen en welke kant jullie op moeten gaan’, zei Jezus. ‘Want de geest van waarheid zal jullie de weg wijzen. Die geest komt van mij en hij helpt jullie de goede kant op. Hij zal jullie helpen om duidelijk te zien wat waarheid is en wat niet.’

Petrus zuchtte. Hij hoopte maar dat het allemaal zou lukken. Dat ze samen de geest van waarheid zouden kunnen volgen. Dat ze de weg zouden vinden die dicht bij Jezus zou blijven.

Jezus keek rond. ‘Er is nog veel dat ik jullie zou kunnen vertellen’, zei hij. ‘Maar jullie zouden het nog niet begrijpen. Maar met de hulp van de geest kunnen jullie verder, samen in de goede richting.’

Naar Johannes 16,12-15

(Tekst Kolet Janssen, illustratie Roel Ottow)

Denkvraag

Heb je al eens meegemaakt dat je heel duidelijk wist dat iets waar of goed was? Was het moeilijk om dat dan ook te volgen? Vertel erover.

Doe-tip

https://pbs.twimg.com/media/C_tO2gdXYAAmZXR.jpg

Wie echt en goed wil zijn, legt de hand op zijn hart. Teken een figuur met de hand op het hart. Schrijf er een zin uit het verhaal bij.

Gebed

Lieve Jezus,
soms weten we niet
wat goed en waar is
en wat niet.
Maar met jouw geest in ons hart
lukt het wel.
Help ons om dicht bij jou te blijven.
Amen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.