Kolet Janssen

auteur

Mosterdzaadjes – Het lam van God

12 januari 2023

Illu Roel Ottow

Johannes vertelt wie Jezus is.

Johannes was al dagenlang druk bezig bij de rivier de Jordaan. Hij riep mensen op om anders te gaan leven, meer vanuit hun hart. Want dan leefden ze ook naar het hart van God. Veel mensen luisterden naar Johannes en wilden op een nieuwe manier gaan leven. Daarom lieten ze zich door Johannes dopen in het water van de Jordaan.

Opeens zag Johannes dat ook Jezus naar hem toe kwam om zich te laten dopen. ‘Dit is de man met wie alles anders zal worden’, riep hij uit. ‘Ik heb de Geest van God als een duif op deze man zien neerdalen. Hij komt van God. Hij is het lam van God, hij zal alle kwaad wegnemen uit de wereld. Zoals mensen in de tempel een offer brengen uit spijt voor wat ze verkeerd deden, zo neemt Jezus het kwaad van de wereld op zijn schouders. Hij is de zoon van God en door hem horen alle mensen voorgoed bij God.’

Illu Roel Ottow

De mensen keken verwonderd naar Jezus. Was hij de man op wie ze al zo lang aan het wachten waren? De man die hen allemaal dichter bij God zou brengen? De Messias?

Jezus liet zich dopen door Johannes en ging weer naar huis. De leerlingen van Johannes keken Jezus na. Ze dachten na over wat Johannes over hem had gezegd. Als Jezus echt de zoon van God was, zouden ze dan niet beter zíj́n leerlingen worden?

Naar Johannes 1,29-34

Tekst Kolet Janssen, ill. Roel Ottow.

Denkvraag

Waaraan doet een lam jou denken? Wat heeft dat te maken met Jezus?

Doe-tip

Kijk naar het filmpje over het beroemde schilderij ‘Het Lam Gods’ van de broers Van Eyck.

Teken zelf het lam en maak er een tekening vol hoop van.

Gebed

Lieve God,

Jij sluit alle mensen in jouw grote hart.
Dat heeft Jezus ons duidelijk gemaakt.
Help ons om nooit te vergeten
dat wij bij jou horen
en dat we samen met jou
van de aarde een stukje hemel kunnen maken.
Amen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.