Kolet Janssen

auteur

Mosterdzaadjes – Jezus en de Vader horen samen

3 mei 2023

Illu Roel Ottow

Jezus vertelt over zijn band met de Vader.

De vrienden dachten terug aan een gesprek dat ze met Jezus hadden vlak voordat hij gestorven was.

‘Jullie moeten niet bang zijn’, zei Jezus toen. ‘Vertrouw op God en op mij. In het huis van onze Vader God is er plaats voor heel veel mensen. Ik ga nu naar de Vader. Later komen jullie daar ook naartoe. Jullie weten langs welke weg ik zal gaan.’

Tomas riep uit: ‘Jezus, we weten niet eens waar je naartoe gaat! Hoe kunnen we dan weten langs welke weg je gaat?’

Jezus antwoordde: ‘Leef zoals ik, dan kom je vanzelf bij de Vader. Ik ben de weg naar jullie diepste bestemming, naar God. Ik heb jullie verteld wat de waarheid is. Ik heb jullie voorgeleefd hoe jullie moeten leven. Jullie kennen onze Vader God, want jullie hebben al die tijd met mij samengeleefd.’

Toen zei Filippus: ‘Jezus, laat ons dan tenminste de Vader zien, dat is genoeg!’

Maar Jezus zei tot hem: ‘Filippus, ik ben nu al zolang bij jullie. Ken je mij nog altijd niet? Als je mij gezien hebt, heb je ook de Vader gezien. Ik hoor helemaal bij hem. Alles wat ik jullie heb verteld, komt van de Vader. Dat weten jullie toch wel?’

De vrienden waren er stil van. ‘Jullie horen bij mij’, zei Jezus. ‘Ik zal altijd naar jullie luisteren.’

Naar Johannes 14,1-12

Tekst Kolet Janssen, ill. Roel Ottow

Denkvraag

Wie doet jou soms aan Jezus denken? Waarom?

Doe-tip

Speel het spelletje ganzenbord. Bij elk speciaal veld op het bord, zoek je een verhaal van Jezus dat erop lijkt. Bv. de put – Jezus praat met de vrouw bij de put / de gevangenis – Jezus bevrijdt iemand van een ziekte of handicap… Wie het eerst bij het einde van de weg komt, mag zijn lievelingsverhaal over Jezus vertellen.

Gebed

Lieve Jezus,
Als we proberen te lijken op jou
worden we betere mensen:
we zijn liever voor anderen
en eerlijker tegenover onszelf.
Zo horen we bij jou en bij onze Vader God.
Amen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.