Kolet Janssen

auteur

Mosterdzaadjes – De andere helper

12 mei 2023

Illu Roel Ottow

Jezus vertelt over de Geest die altijd bij ons is.

Jezus en zijn vrienden zaten bij elkaar. ‘Hoe moeten we ooit verder zonder jou?’ vroeg Judas. Het was niet de leerling die Jezus zou verraden, maar een andere Judas.

Als jullie van mij houden, moeten jullie leven volgens de regels die ik jullie heb gegeven’, zei Jezus. ‘Precies zoals we dat al die tijd dat we samen waren hebben geprobeerd. En ik zal onze Vader vragen om jullie een nieuwe helper te geven: de heilige Geest. Zo zullen jullie altijd weten wat waar en echt en goed is. De Geest blijft voor altijd bij jullie.

Jullie mogen nooit vergeten dat ik jullie niet alleen laat. Jullie blijven altijd bij mij. De Vader woont in mij en dus ook in jullie, want jullie horen bij mij. En de Geest is een goede helper. Zo kunnen jullie op het goede spoor blijven.

Ook als ik niet meer zichtbaar op de wereld ben, blijven jullie in mijn hart en in het hart van God. En de Geest helpt jullie om ook zo te leven.’

Naar Johannes 14,15-21

Tekst Kolet Janssen, ill. Roel Ottow

Denkvraag

Wanneer hangt er in jullie klas een ‘goede geest’? Hoe kun je dat merken?

Doe-tip

Teken een groot hart en schrijf er de namen in van alle mensen die in jouw hart zitten.

Gebed

Lieve God,
jouw Geest is altijd bij ons.
Hij geeft ons nieuwe moed als we het niet meer zien zitten.
Hij helpt ons om de juiste keuzes te maken.
Hij laat ons opkomen voor wie het nodig heeft.
Hij helpt ons om nooit te vergeten
dat jij voor altijd onze God bent.
Dankjewel voor de Geest.
Amen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.