Kolet Janssen

auteur

Mosterdzaadjes – Zondag van God

30 mei 2023

Illu Roel Ottow

Misschien vraag je je soms wel eens af: wie is God? God is zo groot, dat hij voor ons heel moeilijk te begrijpen is. Gelukkig heeft Jezus veel over zijn Vader verteld. En ook de dingen die Jezus deed, helpen ons om te weten wat voor iemand God is. En dan is er nog de Geest, die ons altijd hoop en moed geeft. De Vader, de Zoon en de Geest: drie kansen om God beter te leren kennen!

De apostel Paulus reisde veel rond en vertelde overal over Jezus. Zo kwamen er in veel landen nieuwe groepjes christenen. Die probeerden om zo goed mogelijk te leven volgens wat Jezus had gedaan en verteld. Maar soms wisten ze het niet zo goed en dan vroegen ze uitleg aan Paulus. Die schreef hen dan een mooie brief. Sommige van die brieven zijn bewaard en ze staan in onze Bijbel.

Paulus schreef ook een brief aan de christenen van de stad Korinte in Griekenland. Daarin wenst hij dat God bij hen blijft. Heel kort zegt Paulus dan wat God voor hem betekent. Hier lees je het einde van die brief:

Broeders en zusters, ik doe jullie veel groeten.

Leef als echte vrienden van Jezus, volg mijn goede raad en maak geen ruzie.

De God van liefde en vrede is bij jullie.

Groet elkaar met een vredeskus.

Al mijn vrienden hier vragen me om jullie ook de groeten te doen.

Ik bid en wens jullie toe dat God bij jullie blijft: in de goedheid van onze Heer Jezus, in de liefde van God onze Vader en in de eenheid met de heilige Geest.

Jullie vriend Paulus

Naar 2 Kor 13, 11-13

Illustratie van Roel Ottow uit: Hosanna. Kinderbijbel met meer dan 150 verhalen (Kolet Janssen, ill. Roel Ottow, Van In, 2013) pag. 238

Denkvraag
Er valt zoveel te zeggen over God, en toch is het nooit volledig. Gelukkig zijn we met velen. Alle mensen denken weer aan iets anders dat bij God hoort. Zo krijgen we een steeds beter beeld. Welk woord past volgens jou het best bij God?

Doe-tip
Schrijf een mailtje of een appje aan Paulus. Wat wens je hem? Van wie doe je hem de groeten?

Gebed
Lieve God,
Je bent onze Vader.
Wij zijn er omdat jij ons wilde zien leven.
Je bent onze broer, zoals Jezus.
In hem was jij heel dicht bij ons.
Je bent in ons hart.
Jouw Geest geeft ons hoop en kracht.
Amen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.