Kolet Janssen

auteur

Mosterdzaadjes – De handen uit de mouwen

13 juni 2023

Illu Roel Ottow

Jezus zet zijn vrienden aan het werk.

Jezus zag hoeveel mensen naar hem kwamen luisteren. Hij zag hoe ze op zoek waren naar geluk en zin in hun leven. Hij zag hoe ze worstelden met kwaad en pijn. Jezus had medelijden met al die mensen.

‘We zijn met te weinig om hen allemaal te helpen’, zei hij tot zijn vrienden. ‘We gaan God vragen om meer mensen naar ons te sturen, zodat we overal kunnen rondtrekken. Jullie zijn mijn twaalf eerste vrienden. Ik stuur jullie er op uit om mensen te helpen en hun te vertellen wat ik jullie heb verteld.’

Dit zijn de namen van de twaalf eerste vrienden van Jezus: eerst en vooral Simon, die Petrus wordt genoemd, en zijn broer Andreas. Jakobus en zijn broer Johannes, Filippus en Bartolomeüs, Tomas en de tollenaar Matteüs, de andere Jakobus en Taddeüs, Simon uit Kana en tenslotte Judas Iskariot, die Jezus later zou uitleveren.

Jezus stuurde hen naar de mensen die op zoek waren. Hij spoorde hen aan om te vertellen wat hij hun had verteld, en om te doen wat ze hem hadden zien doen.

Naar Matteüs 9,36-10,8

Tekst Kolet Janssen, ill. Roel Ottow

Denkvraag

Aan wie heb jij ooit over Jezus verteld? Aan wie wil je iets over Jezus vertellen? Wat ga je vertellen?

Doe-tip

In het lijstje met namen van de eerste vrienden van Jezus, zitten namen die je nu ook nog hoort (of die erop lijken). Vertel wie jij kent met een naam zoals een van de vrienden van Jezus. Of heb je zelf zo’n naam?

Gebed

Lieve Jezus,
jij zocht mensen om overal te vertellen
hoeveel onze Vader God van ons houdt.
Ook nu zijn daarvoor veel mensen nodig.
Help ons om net als jouw eerste vrienden
over jou te vertellen en mensen te helpen zoals jij.
Amen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.