Kolet Janssen

auteur

Mosterdzaadjes – Veel meer waard dan mussen

23 juni 2023

Illu Roel Ottow

Jezus helpt zijn vrienden om niet bang te zijn.

Het was niet altijd gemakkelijk om een vriend van Jezus te zijn. Nu stuurde hij hen er op uit om overal te gaan vertellen en mensen te helpen. De vrienden waren eerlijk gezegd een beetje bang. Want niet iedereen zou het fijn vinden wat ze vertelden. Wat als ze hen zouden bedreigen? Of nog erger?

Jezus schudde zijn hoofd toen hij hoorde wat zijn vrienden bezighield. ‘Je moet niet bang zijn voor mensen die alleen je lichaam pijn kunnen doen’, zei hij. ‘God, de meester van lichaam en ziel waakt over jullie. Voor mensen die jullie tegenwerken, hoef je niet bang te zijn. Alles wat jullie hebben gehoord, moeten jullie luidkeels rondvertellen. Jullie weten toch dat jullie bij God in goede handen zijn? Het stikt hier van de mussen, ze zijn nauwelijks iets waard. Toch zorgt onze Vader voor hen en zal er niet één mus zomaar dood neervallen. En jullie zijn zoveel meer waard voor God dan een hele zwerm mussen! Bij jullie zijn zelfs alle haren op je hoofd geteld. Zoveel houdt God van jullie.Blijf leven met God in je hart, dan kan je niets echt ergs overkomen.’

Naar Matteüs 10,26-33

Tekst Kolet Janssen, ill. Roel Ottow

Denkvraag

Wat kun je doen om sterk te staan als iemand je pijn wil doen?

Doe-tip

God gaat natuurlijk niet letterlijk al onze haren tellen. Daarmee zou hij wel even bezig zijn! Weet jij hoeveel haren een mens gemiddeld op zijn of haar hoofd heeft? Doe een gok! Wie er het dichtst bij is, mag een gek kapsel bedenken voor de anderen.

**oplossing: 100.000**

Gebed

Lieve God,
jij houdt van alle mensen en van alle dieren en planten.
Dat is een veilig gevoel.

Help ons om net zoals jij
goed te zorgen voor iedereen en alles,
elkaar niet zomaar pijn te doen,
en respect te hebben voor mens en natuur.
Amen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.