Kolet Janssen

auteur

Mosterdzaadjes – Een echte schat

28 juli 2023

Illu Roel Ottow

Jezus vertelt over een schat.

‘Ik heb jullie al heel veel verteld over God en hoeveel hij van jullie houdt’, zei Jezus tegen zijn vrienden. ‘Jullie weten stilaan hoe jullie moeten leven om echt bij God te horen en om echt gelukkig te worden.’

De vrienden knikten. ‘Maar het blijft wel moeilijk, hoor’, zei Andreas. ‘Leven zoals jij van ons verwacht, is niet gemakkelijk.’

Jezus keek hen om de beurt aan. ‘Jullie begrijpen toch hoe ontzettend belangrijk het is om met God in je hart te leven?’ vroeg hij. ‘Dat is belangrijker dan wat dan ook op aarde. Het is het allerbelangrijkste van heel je leven. Je moet er alles voor opzij zetten.

Net zoals iemand die toevallig een grote schat vindt in een veld. Hij zal zo blij zijn dat hij de schat snel weer in de grond stopt. Dan verkoopt hij alles wat hij bezit om dat veld te kopen, zodat de schat echt van hem is.

Of een koopman die overal mooie parels zoekt om te kopen en weer te verkopen. Op een dag vindt hij een parel die zo mooi en kostbaar is, dat hij zijn ogen niet kan geloven. Hij verkoopt alles wat hij bezit om die speciale parel te kopen.

Je hele leven verandert als je de schat van God in je hart sluit. Alles moet daarvoor wijken.’

Naar Matteüs 13,44-46

Tekst Kolet Janssen, ill. Roel Ottow

Denkvraag

Welke speciale schat bewaar jij in je hart?

Doe-tip

Organiseer een schattenjacht voor je vrienden. Bedenk een speurtocht met aanwijzingen op een 5-tal plaatsen, met een schatkaart en natuurlijk een schat (een verrassing om op te eten bijvoorbeeld) op het einde.

Gebed

Lieve Jezus,

Jij woont als een grote schat in ons hart.
Help ons om die schat nooit te vergeten,
want ze is superbelangrijk.
Als wij een beetje leren om te zijn zoals jij,
worden we allemaal schatten voor elkaar.
Dan is de wereld veel mooier!
Amen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.