Kolet Janssen

auteur

De goede Sint

6 december 2022

‘Ik weet wie de cadeautjes van de Sint koopt’, fluistert kleinzoon samenzweerderig op het Sinterklaasfeest. Zijn pleegbroertje is nog helemaal in de ban van de levensgrote Sint en zijn twee roetpieten die nu toch wel heel dicht bij onze tafel komen. Het valt me op dat pleegkleinzoon donkerder is dan de pieten en dat is helemaal oké.

Ook bij oma en opa heeft de Sint vannacht iets in de schoen gelegd, tot hun beider groot jolijt. Voor Sinterklaas ben je nooit te oud en zo houden wij de pakjes weg van de kerstboom. En wat is er leuker dan elkaar verrassen?

En zo is het jaar weer bijna rond. We zetten de kerstboom op, bakken een fruitcake die we tot Kerstmis af en toe besprenkelen met rum en stellen het jaarlijkse fotoboek samen. Zo krijgen we vanzelf een gratis jaaroverzicht van wat er zich in onze familie afspeelde aan grote en kleine gebeurtenissen.

De goede Sint mag nu weer naar Spanje. Niemand weet wat hij volgend jaar in onze schoentjes zal leggen. En hoe we de stormen en zachte briesjes van het leven het komende jaar zullen doorstaan. Ongetwijfeld zal er veel op onze deur worden geklopt en wij zullen opendoen, met verwachting in ons hart.

(Afb. van RvT via Pixabay)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.