Kolet Janssen

auteur

De strijd tegen de chaos ;-)

13 juni 2024

Even het aanrecht in de keuken opruimen. Dat zieltogende bieslookplantje zal ik best in ons tuintje zetten. Met de andere hand gooi ik nog gauw een vuile handdoek in het mandje-voor-spullen-die-naar-de-kelder-moeten. Ik loop naar de tuindeur, maar onderweg kom ik een tijdschrift tegen dat uitgelezen is en in de papierbak moet. En ik vouw de plaid weer op. Hé, daar ligt nog een pinguïn uit de doos met diertjes waar kleindochter mee gespeeld heeft. En wat is dat voor een vlek op het tapijt? Oei, mijn graslelie moet dringend water hebben, hij ziet er ongezond gelig uit.

Wat heb ik toch in mijn hand? O ja, dat bieslookplantje! Ik open de tuindeur en zet het bieslookje op het rek bij de peterselie en de munt. Hopelijk lusten de slakken geen bieslook. Ik moet niet vergeten opnieuw slakkenkorrels te strooien, na al die regen. En er zit niks meer in het kattenkommetje.

Ik ga weer naar binnen om kattenvoer te halen. Ondertussen neem ik het tijdschrift mee en stop het netjes in de papierbak. De voorraad kattenvoer is op, ik moet naar de kelder voor een nieuwe zak. Dan neem ik alvast die vuile handdoek mee. En de kan voor nieuw regenwater voor de plantjes. Ik vul de kan en ik denk zelfs aan de pot met slakkenkorrels. Ik vergeet alleen het kattenvoer, dus ga ik weer terug naar de kelder. Ik neem alvast een ui mee, want die heb ik straks nodig. En een pak melk, want ik ga ook pannenkoeken bakken vanmiddag.

De kat krijgt korrels. De graslelie krijgt water. Wat doet die pinguïn hier nog altijd? Ik mik hem in de doos met dierenfiguurtjes. Waarom zit daar een dobbelsteen in? Die moet in de kast van de gezelschapsspelletjes. Ik leg hem vooraan, ooit zal ik wel uitzoeken bij welk spel hij hoort. O ja, die vlek. Ik loop naar de keuken om een doekje nat te maken. Ik dump het pak melk en de ui.

Ik sluit een compromis met de vlek op mijn tapijt. Hij wordt een beetje lichter maar wil niet helemaal weg. Vooruit dan maar, voorlopig ga ik akkoord. De slakkenkorrels zet ik bij de tuindeur. Zodra ze een halve dag regenvrij weer voorspellen, ga ik ermee aan de slag.

Ik loop weer naar de keuken om het doekje uit te spoelen. Wat doet die ui hier? En dat pak melk? Ik moet dringend mijn aanrecht opruimen.

(Photo by Documerica on Unsplash)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.