Kolet Janssen

auteur

Dilemma

6 juni 2019

Als vrouw van enige leeftijd heb je vooral in de zomer elke dag een lastige keuze te maken. Wat doe je met je benen en je knieën?

Ofwel is je motto: ‘Bespaar de wereld je knieën’. Je zou spontaan denken dat knieën niet meteen de duidelijkste sporen van veroudering vertonen, maar dat heb je mis. Knieën zijn juist heel gevoelige leeftijdsbarometers. Elke dag plooi je ze wel honderden keren en als de elastiek eruit gaat, zorgt dat voor onmiskenbare rimpels en knobbels. Met de rest van je benen is het al niet veel beter. Als je geen last hebt van spataders, worden ze wel schilferig of tonen ze een landkaart aan littekens van alle keren dat je je gestoten hebt.

Ofwel stel je je pedagogisch op en zeg je luidop om iedereen en vooral jezelf te overtuigen: ‘Het is hoog tijd dat de wereld eens wat meer oudere benen te zien krijgt.’ Met al die valse, gefotoshopte modellen krijgen jonge mensen immers geen realistisch beeld van hoe ouder worden er echt aan toegaat. En dan lijkt elke vlek of rimpel meteen een drama. Door met je oude benen het straatbeeld te ontsieren, stel je dus eigenlijk een daad van algemeen belang en effen je het pad voor een vrolijke oude dag voor de hordes jongeren die daar ook ooit aan moeten beginnen.

Of ik kies voor scenario één of scenario twee hangt van een aantal factoren af. Hoe goed heb ik geslapen? Hoe lang is mijn jurk? Hoe fel is het daglicht vandaag? Hoe groot is mijn zelfvertrouwen? Vooral die laatste factor is meestal doorslaggevend.

Dus als je in deze tijd van het jaar een wat oudere vrouw met een jurk en blote benen ontmoet, complimenteer haar dan met haar kapsel of haar oorbellen. Zeg liever niets over haar benen. Ze zal je dankbaar zijn.

(Afb. van pasja1000 via Pixabay)

1 reacties op “Dilemma”

  1. Martine Baeyens schreef:

    Wanneer richten we een clubje op voor “oudere-vrouwen-benen” . ? Ik wil onmiddellijk lid worden . Joepiejee !

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.