Kolet Janssen

auteur

Een gebed helpt altijd !?

10 oktober 2018

Hoe je kunt ontmaskerd worden door een gebed.

De echtgenoot is recent lid geworden van een internationale organisatie die iets met geloof en filosofie doet. Hij heeft de meeste andere leden nog niet ontmoet. Onlangs kreeg hij een mail met het dringende verzoek om € 950 over te maken, om visa en borg te regelen voor een onbekende Filippijnse collega wiens zus overleden was in Nederland. De man wilde naar de begrafenis komen, maar raakte het land niet zomaar binnen. Hij bezwoer dat hij alles snel zou terugbetalen. Voor zo’n bedrag is een mens al eens wantrouwig, en dus checkte echtgenoot bij de voorzitter van de organisatie of dit verhaal kon kloppen. Inmiddels bleef de Filippijn hem bestoken met mails en telefoontjes, en kreeg hij instructies voor het overmaken van het bedrag.

Uiteindelijk kwam er een mailtje van de voorzitter die mijn echtgenoot verzekerde dat de organisatie hem in geval van problemen zou terugbetalen, en dat hij dus rustig op het verzoek kon ingaan. De Italiaanse voorzitter eindigde zijn mail met de woorden in prayer, wat echtgenoot al een beetje vreemd vond, omdat hij gewoonlijk niet zo vroom leek te zijn. Echtgenoot dus de fiets op naar het geldkantoor, waar hij eventjes moest wachten.

Daar kreeg hij gelukkig net op tijd een mailtje van de echte voorzitter, met een nauwelijks verschillend mailadres, om hem te waarschuwen dat het om phishing ging… ‘Ik dacht al dat het niet klopte met dat rare zinnetje onderaan zijn mail’, bedacht echtgenoot achteraf. Of hoe een gebed altijd helpt, ook al is het niet altijd zoals je verwacht;-)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.