Kolet Janssen

auteur

Evenwicht

3 oktober 2018

Er zijn van die dagen dat je wanhopig op zoek bent naar evenwicht.

Op sommige dagen lukt alles vanzelf. Je plannen lopen gesmeerd. Alle stoplichten springen op groen als jij eraan komt. Iedereen is het met jou eens en gaat mee in wat jij voorstelt. Er bakt niets aan, er kookt niets over. Je vindt de perfecte repliek op het juiste moment. Zelfs je haren vallen in de goede plooi. Op zulke dagen voel je de luxe van evenwicht.

Maar er zijn ook andere dagen. Dagen waarop je al voordat je uit bed stapt, weet dat je de strijd niet kan winnen. Je kleren komen gekreukt uit de kast, je blauwe kousen zijn onvindbaar, de thee is op. Je holt achter de feiten aan. Je wil opschieten om de verloren tijd in te halen, maar je sleutel of je telefoon ligt niet waar jij hem dacht te hebben achtergelaten. Je moet zoeken en verliest alweer kostbare tijd. Je kinderen lummelen nog meer dan anders. Net als je de deur uitgaat, krijg je nog een dringende telefoon. En zo gaat het de hele dag door. Er ontstaan misverstanden die je niet meteen uitgeklaard krijgt en ’s avonds voel je je alsof je de marathon gelopen hebt. Het evenwicht waarnaar je streeft, is ver te zoeken.

Op die dagen heb je troost nodig. Omring je met mensen die je koesteren, met lekkere hapjes en drankjes, met muziek die je hart verwarmt. En de grootste troost is de zekerheid dat er morgen een nieuwe dag komt, waarop je weer helemaal in evenwicht kunt komen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.