Kolet Janssen

auteur

Ik kan niet niet in God geloven

1 juli 2020

Kolet Janssen over “La Tendresse” en “David ontdekt de wereld”

‘Twee voor de prijs van één’ krijg je in deze podcastschrijfster Kolet Janssen stelt niet alleen een muziekstuk voor, ze heeft het ook over een boek dat haar al van kindsbeen af aanspreekt.

De auteur leerde “La Tendresse” kennen en waarderen via een recente uitvoering ten voordele van coronaslachtoffers. Het lied sluit af met een dankwoord aan God omdat Hij een stroom van tederheid in mensenharten laat groeien. Dat sluit sterk aan bij de visie van onze gespreksgast: we zien God vooral aan het werk in kleine, liefdevolle gebaren tussen mensen.

Iets gelijkaardigs vindt ze terug in “David ontdekt de wereld”: in dat boek gaat een jongen, die kon ontsnappen uit een strafkamp en een lange reis naar Noord-Europa onderneemt, op zoek naar de zin in zijn leven. De centrale vragen in het werk sluiten aan bij de hamvragen in het leven van onze studiogast: “Hoe kan je als mens goed leven?”, “Wat verwacht God van ons?”. Het boek beïnvloedde ook haar eigen schrijfstijl: hoe mensen nadenken over wat ze zelf ervaren boeit haar mateloos.

(Kerknet.be 30 juni 2020, podcast van Wim Corbeel)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.