Kolet Janssen

auteur

Intiem

15 juni 2021

Mijn man is vaak jaloers als hij hoort waarover mijn vriendinnen en ik het zoal hebben. Dat we het bijvoorbeeld heel normaal vinden om de voor- en nadelen van beugelbh’s te ontleden. Of de beste hoogte van een slip te bespreken. Dat we alles uitwisselen over shapewear, deorollers en tampons, en daar altijd veel van opsteken.

Mijn man vindt het jammer dat dergelijke onderwerpen – in herenversie – bij zijn mannelijke vrienden helemaal taboe zijn. Jaren geleden polste hij eens voorzichtig naar de scheergewoontes van enkele collega’s, maar de reacties waren zo lacherig en gegeneerd dat hij het niet nog eens probeerde. Hij was toen net overgeschakeld van ‘elektrisch’ naar ‘de kwast’, maar heeft alle finesses en kneepjes met trial en error zelf moeten uitzoeken.

Dagelijkse ‘intieme’ kwesties kunnen onder vrouwen blijkbaar veel probleemlozer aan bod komen dan bij mannen. Een vorm van discriminatie die dringend aan de kaak gesteld moet worden.

Misschien zijn vrouwen lijfelijker omdat hun lichaam sowieso sterker op de voorgrond komt. Van jongs af aan moeten ze rekening houden met menstruatie en wisselende hormoonspiegels. Maar ik vermoed dat ook mannen geregeld worstelen met lichamelijke kwesties allerhande.

Onze kleinzoon van zeven durft nog uitvoerig zijn schaafwondjes bespreken. Hij geeft ook aan welk T-shirt lekker zit omdat de stof zo zacht is. We gaan goed in de gaten houden dat hij dat vermogen nooit kwijtraakt.

(Afb. van Sammy-Williams via Pixabay)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.