Kolet Janssen

auteur

Wisselen van handtas

16 juli 2019

Met kleinzoon naar de film, een uitje voor ons beiden. Kleinzoon laat zelf zijn kaartje scannen bij de ingang van de zaal. Hij wil niet te veel vooraan zitten, want dat is niet stoer. We nestelen ons ergens in het midden. Ik ga op zoek naar de bril waarmee ik heel goed in de verte kan zien. Ik draag hem meestal alleen als ik autorijd, maar ook voor toneel en film is hij handig. Maar als ik het hoesje opdiep uit de krochten van mijn handtas, blijkt daar alleen mijn zonnebril – ook met aangepaste glazen om ver te kunnen zien – in te zitten. Die andere bril heb ik nog in mijn andere handtas zitten.
Wisselen van handtas, het is een bron van ellende en rampspoed voor heel veel vrouwen. Hoe vaak zitten mijn sleutels, het bonnetje voor de supermarkt of zelfs mijn rijbewijs nog in de handtas die thuis moest blijven! Vooral tassen met veel ‘handige’ zij- en binnenvakjes zijn verraderlijk.
Zo kwam ik ooit bij de check-in op de luchthaven met in het binnenvak van mijn handtas per ongeluk nog een praktisch zakmes om appelen te schillen. Het was een maand voor Nine Eleven, gelukkig. Het mes werd in beslag genomen en vele weken na mijn terugkomst, inmiddels na Nine Eleven, kreeg ik alsnog een politieagent op bezoek voor verboden wapenbezit. Alleen als ik afstand deed van mijn mes, kwam ik eronderuit. Wisselen van handtas kan dus verstrekkende gevolgen hebben!
Terug naar de filmzaal. Kleinzoon geniet al van de voorfilmpjes, die ik slechts wazig kan onderscheiden. Ik probeer het effect van de zonnebril. Het verduistert alles minder dan ik vreesde. Ik kan er haarscherp de film mee bekijken, maar ik zie er wel als een idioot uit.
Het is een dilemma. Ofwel ben ik een normale oma die de film niet tot in de details kan volgen, ofwel zie ik eruit als een weirdo maar kan ik straks wel meepraten. Ik kies voor het laatste. Het is niet druk, en bovendien is het donker in de filmzaal.
Na de film zet ik weer gauw mijn normale bril op. Enig decorum heb je als oma wel nodig. Maar je moet je ook vooral goed uit de slag kunnen trekken 😉

(Afb. van LUM3N via Pixabay)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.