Kolet Janssen

auteur

Bijbelse vragen

28 juli 2022

Voor Kerknet mocht ik antwoorden op 7 Bijbelse vragen. Hierbij een kleine selectie.

Waarover maak je soms ruzie?
Behalve over de correcte manier om de vaatwasser in te laden 😁, kan ik heel onverdraagzaam doordrammen over discriminatie van vrouwen. Vooral wanneer mannelijke gesprekspartners dat wegwuiven als een opgelost probleem. Ik vind het soms heel frustrerend dat allerlei subtiele vormen van uitsluiting van vrouwen haast onbespreekbaar zijn.

Waarnaar ben je op zoek?
Mijn vriendinnen van de middelbare school beweren dat ik het toen al deed: veel vragen stellen over God (te pas en te onpas, volgens hen). Ik denk er veel en graag over na: wie is hij/zij toch? Hoe is het om God te zijn? Wat is zijn/haar droom met ons? Ik weet dat ik het nooit zal begrijpen, maar ik blijf ernaar zoeken.

Waarvoor ben je bang?
Soms ben ik bang dat mensen ondanks alles wat we samen meemaken, niets bijleren. Dat ze blijven kiezen voor eigenbelang en dat ze verbinding geen kans geven. Als dat lukt, gaat onze wereld kapot en daar ben ik weleens bang voor. En voor mezelf ben ik bang om te eindigen als een verbitterd oud vrouwtje. Mildheid en wijsheid komen niet vanzelf met de jaren, daar ben ik inmiddels wel achter. Je moet er elke dag aan werken. Verbitterd worden is mijn ultieme nachtmerrie.

Waar zou je je leven voor geven?
Voor een heerlijk kommetje chocolademousse, op elk moment van de dag 😋. Verder ben ik niet zo’n fan van het martelaarschap. In extreme omstandigheden ben ik van weinig nut, ben ik bang. Mijn biotoop is het alledaagse leven in al zijn verrukkelijke en verschrikkelijke vormen.

Alle vragen en antwoorden kun je lezen op Kerknet.be.

(Illu Roel Ottow)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.