Kolet Janssen

auteur

Draken

28 september 2023

‘Wat heb jij toch altijd met draken?’ vragen mensen me weleens. Ik geef toe dat ik ze graag laat opduiken in stukjes en verhalen. Wat daar precies achter zit, laat ik liefst sudderen in de diepste putjes van mijn ziel.

Maar ik verzin de link naar draken echt niet altijd zelf. Onlangs kreeg ik een mail van een medewerkster van onze stad, met de vraag of we zaterdag met de buren komen meehelpen bij een vergroeningsproject van een naburige straat. Er zijn grote boomvakken geplaatst en wij mogen als afsluiting en inhuldiging komen helpen met het planten van bloemen en het plaatsen van sensoren.

In de mail staat letterlijk: Wat meebrengen: een paar tuinhandschoenen en een schubje als je dat hebt liggen. 

Een schubje! Ik ben dus niet alleen met mijn geloof in draken! In onze stad zijn draken blijkbaar heel gewoon. Iedereen heeft nog wel ergens een drakenschubje, toch?

Vooral dat laatste stukje ‘als je dat hebt liggen’ is hartverwarmend. Want misschien heeft je laatste draak geen schubje achtergelaten. Of heb je er toch nog eentje gevonden, ergens in de spleet tussen het zitvlak en de armleuning van je zetel, waar alle verloren voorwerpen terecht komen.

Ik kijk al uit naar zaterdag. Ik ben benieuwd hoeveel buren er nog schubjes zullen meebrengen.

(Afb. van Stefan Keller via Pixabay)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.