Kolet Janssen

auteur

Een vraag voor Valentijn

11 februari 2024

Valentijn is een feest dat je als het even kan in eigen hand moet houden. Je kunt natuurlijk ergens een Valentijnmenu gaan eten of een obligate kaart met hartjes overhandigen, maar dat is toch niet het echte werk.

Wie iemand echt graag ziet, heeft hem of haar wel meer te vertellen dan wat standaardformules. En cadeautjes geven kun je op zoveel andere momenten in het jaar.

Valentijn is iets van jullie tweeën. Jullie hebben samen iets kostbaars, misschien al een hele tijd. En af en toe, bijvoorbeeld op Valentijn, mag je daar samen expliciet van genieten. Dan mag je je koesteren in alles wat er tussen jullie is.

Neem rustig de tijd voor elkaar. In onze hectische maatschappij is dat al een cadeau op zichzelf. Stuur de kinderen naar bed of laat ze elders logeren. Laat die avond geen andere stoorzenders toe. Draai jullie telefoons even de nek om. Maak het gezellig samen.

En stel elkaar dan de vraag: ‘Welk trekje van mij zou jij echt niet willen missen?’ Denk er even over na en beantwoord die vraag allebei, om de beurt.

Misschien denk je: ik weet al lang wat hij of zij gaat zeggen. Maar dat zou wel eens kunnen tegenvallen. Wie weet komt er iets heel verrassends naar boven. En hoe lang moet jij nadenken voor je het onmisbaarste trekje van je geliefde kunt verwoorden? Zou het vlotter zijn gegaan als we naar een ergernis hadden gepolst?

Koester je daarna samen in het bad van jullie wederzijdse aantrekkingskracht. Het is een groot geluk als je in het leven iemand hebt gevonden voor wie jij speciaal bent en die speciaal is voor jou.

Je hoeft met Valentijn dus niet met hartjes te strooien. Even stilstaan bij wat je eigenlijk diep vanbinnen altijd weet, is genoeg. Het uitspreken daarvan uitspreken doet wonderen.

(Kerknet.be 11 februari 2024, Photo by LaShawn Dobbs on Unsplash)

1 reacties op “Een vraag voor Valentijn”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.