Kolet Janssen

auteur

Kopen zonder geld

30 juli 2019

Op de terugweg van een vergadering fiets ik langs de bib om een paar boeken in te leveren. Ik spring even binnen in de kringloopwinkel en bedenk dat ik ook nog iets tegen de muizen moet kopen in de winkel ernaast. Tevreden over mijn efficiënte aanpak struin ik tussen de rekken en vind een heerlijke ouderwetse bloempot met rozendecor. Voor niet meer dan drie euro! Die is van mij.

Ik deponeer mijn bloempot bij de kassa en begin in mijn tas te graaien naar mijn portemonnee. Nergens te vinden. Tot ik me realiseer dat ik van handtas wisselde voor de vergadering en dat mijn portemonnee met mijn bankkaart en mijn geld dus nog thuis ligt… Ik heb zelfs geen drie euro bij! Beschaamd zet ik de pot weer in het rek, een beetje achteraan, zodat hij niet opvalt.

Nijdig op mezelf ga ik dan maar naar de bib. Daar heb ik tenminste geen geld nodig. En dan is het lot mij gunstig gezind. Want in de inkomhal kom ik mijn lieve buurvrouw M. tegen. En natuurlijk leent zij mij zonder aarzelen twintig euro, zodat ik al mijn plannen toch kan uitvoeren. Zelfs mijn rozenbloempot staat nog op mij te wachten.

Hoe vaak heb ik al niet gehoord, gelezen en gedacht dat een goed netwerk veel verschil maakt in het leven? Maar nog nooit heb ik het zo concreet ervaren als vandaag. Leve mijn buurvrouw M. en alle andere mensen die zich elkaars lot aantrekken. Samen helpen we elkaar over de kleine hobbels van het leven heen. Alleluja!

(Afb. van Frauke Feind via Pixabay)

1 reacties op “Kopen zonder geld”

  1. Brigitte schreef:

    Of hoe we voor mekaar het verschil kunnen maken: wat schaduw werd wordt weer licht! Dankje Kolet!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.