Kolet Janssen

auteur

Pulled pork

23 april 2024

Je vindt het tegenwoordig op heel wat menukaarten: pulled pork. Een geraffineerde versie van draadjesvlees.

In het restaurant prijzen we na een broodje met pulled pork uitvoerig de kok van dienst. Hij is zichtbaar trots, want dit gerecht staat al sinds de opening van de zaak op de kaart. Het vraagt blijkbaar ook veel kennis en tijd: marineren van het vlees, urenlang in de oven, het handwerk van het uit elkaar trekken, de zeer bijzondere kruidenmix… Hij wil ons het recept wel geven, maar verzekert ons dat het behoorlijk veel werk vraagt.

Wij wuiven zijn aanbod weg. Het klinkt inderdaad erg arbeidsintensief. Een perfect gerecht dus om op restaurant te gaan eten. Zo zijn er wel meer. Kleine hapjes die veel aandacht en ingrediënten nodig hebben en waar je thuis urenlang mee bezig bent. Mijn devies is doorgaans dat koken niet langer mag duren dan het gerecht opeten, al maak ik wel eens een uitzondering.

Specialistenwerk laat ik graag over aan specialisten. Ik beperk me letterlijk tot huis-, tuin- en keukenbezigheden. Voor al de rest lever ik me met plezier over aan vakmensen.

Het spaart me een hoop tijd en stress. Het kost me wel geld, maar dat heb ik er graag voor over.

Ik ben een schoenmaker die liever bij zijn leest blijft. Ook al is dat een beetje tegen de tijdsgeest in, waarin je regelmatig je professionele roer moet omgooien en thuis elke week iets helemaal nieuws moet proberen. Van quilten tot fotoshoppen, van fermenteren tot composteren. Ik doe even niet mee. Laat mij maar knutselen met letters.

(Photo by Rachel Bramlett on Unsplash)

1 reacties op “Pulled pork”

  1. Frida Plasmans schreef:

    Dank voor die bemoedigende woorden……;
    Ik wil ook graag aansluiten bij de club die het bij het gewone wil houden Af en toe laat ik me verleiden door de tijdsgeest en wil ik iets speciaals op tafel zetten met heel wat stress tot gevolg.
    Ik zeg tegen mezelf nu ook: “Schoenmaker blijf bij je leest”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.