Kolet Janssen

auteur

Teenslippers in oktober

6 oktober 2022

De herfstzon warmt mijn rug op de Markt in Mechelen. Terwijl ik van de skyline van gevels geniet, zie ik over het plein een man van middelbare leeftijd aankomen in een trui en een korte short. Zijn blote, bruine benen stappen over de stenen alsof hij in de Provence is. Aan zijn voeten zitten witte teenslippers.

De mensen om me heen en ikzelf dragen jassen, die we hoogstens wat open laten hangen. Onze voeten zitten in dichte schoenen of laarsjes. Onze benen zijn verstopt achter broekspijpen of kousen.

Alleen die man geeft zich nog even bloot. Hij roept de winter gedecideerd een halt toe. Nog even wachten, nog even wegblijven. Deze uren zijn zalig zomers en dus mogen onze armen en benen een kus van de zon krijgen. Dat zullen we lang genoeg moeten missen.

Hij heeft gelijk. Ook al zijn de ochtenden fris, misschien moeten we in onze tas nog een paar slippers meenemen, voor de zonnige uren. En ook al zullen er dagen zijn dat we ze niet tevoorschijn kunnen halen, dan nog is het een hartverwarmend souvenir.

Met de belofte aan volgend jaar, als de dagen weer gaan lengen.

(Afb. van Ralph via Pixabay)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.