Kolet Janssen

auteur

Tractoren

7 maart 2023

Tractoren blokkeerden het verkeer in Brussel. Auto’s en bussen zaten muurvast. Een eindeloze stoet tractoren gleed met gevaarlijk denderende motoren over de straten van de hoofdstad.

Ik was vergeten hoe groot zo’n tractor is. Gewoonlijk zie je ze in actie midden op het veld en dan lijken ze een heel stuk kleiner. Maar als je tussen de tractoren door de straat moet oversteken, hebben ze iets van monsters uit een andere wereld. Met wielen die tot je schouders reiken. Een beetje angstaanjagend dus.

Terwijl ik over de stoep liep, dreunde de rij tractoren onophoudelijk verder over de straat. En toen zag ik achter de ramen iets moois. Achter het ene raam na het andere stonden kleine kinderen verrukt te kijken naar de oprukkende colonne. Met de handjes tegen de ruit keken ze hun ogen uit. Opgewonden wezen ze met hun vingertje naar weer een nieuw voertuig. Hier en daar zat er een mama bij, die knikte bij hun enthousiaste geluidjes.

Misschien was het voor veel Brusselse peuters voor het eerst dat ze van zo dichtbij een tractor zagen. In elk geval voor het eerst voor hun raam. Want al staan de baby- en peuterboekjes nog steeds vol vredige boerderijdieren en tractoren, toch is dat niet iets waar de meeste peuters dagelijks mee geconfronteerd worden.

Stel je voor, de tractor uit het boekje zomaar in mijn straat! Komen de giraffen en de olifanten straks ook? Vanaf nu is alles mogelijk.

(Afb. van Ronald Plett via Pixabay)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.