Kolet Janssen

auteur

Trouw, trouwer, trouwen

19 oktober 2018

Zojuist zag ik twee mensen op leeftijd elkaar op straat een zoen geven. De man had net een foto van het uitzicht genomen en liep terug naar de vrouw die op een bankje zat. En toen die kus, vol op de mond, maar toch met de routine van een heel huwelijksleven. Hoe doe je dat, elkaar een heel leven trouw blijven?

Elkaar graag blijven zien, het is een cadeau. Je kunt er zelf wel iets aan doen, natuurlijk. Elkaar niet uit het oog verliezen. Ergernis niet laten overwegen op bewondering. Samen om hetzelfde blijven lachen. Dezelfde droom delen. Over alles en nog wat met elkaar kunnen praten, maar ook stil samen kunnen genieten.

Maar je hebt ook een stevige portie geluk nodig. Om in elkaar altijd dat beetje meer te kunnen blijven zien. Die verbondenheid die je wilt blijven verderzetten tot in de schoot van Abraham, waar je alvast een plekje naast elkaar hebt gereserveerd. God maakte ons voor elkaar tot ‘wezens die bij elkaar passen’, ‘vlees van elkaars vlees’. Zolang je elkaar zo kunt ervaren, is liefde letterlijk een godsgeschenk.

Of je kunt gewoon op het goede adres gaan wonen. Want alle beetjes helpen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.