Kolet Janssen

auteur

Buienradar

26 juli 2023

Nat worden in de regen is niet meer van deze tijd. Als je bij wisselvallig weer aan een wandeling begint, check je haast automatisch even de buienradar. Die wordt steeds preciezer en de kans dat je toch door een regenbui wordt overvallen, is klein. Je kunt bovendien zelfs zien hoe stevig de bui is, die eraan komt, en je dus wapenen: met een paraplu, een regenjas of laarzen.

Mijn vader keek gewoon naar de lucht als wij er op uit trokken. Soms had hij het bij het rechte eind, soms niet. ‘Uit die wolk komt regen’, voorspelde hij en dan fietsten wij extra hard om de bui voor te blijven. Als we dan toch het onderspit moesten delven, waren we vrolijk buiten adem en was het haast een opluchting om nat te worden.

Met de buienradar heb ik mezelf al veel uitgeregende tochtjes bespaard. Maar het plezier van samen nat te worden, van daarna op de mat onze natte kleren uit te trekken, van onze druipende haren te drogen met handdoeken uit de keuken, van samen iets warms te drinken om te stoppen met rillen, dat had toch ook wel iets. Wellicht vooral achteraf, dat besef ik best.

En als ik al eens vergeet op de buienradar te kijken, is dat alleen uit nostalgie.

(Afb. van StockSnap via Pixabay)

2 reacties op “Buienradar”

  1. thei noukens schreef:

    ik deel ten volle je nostalgie in deze. graag wil ik samen jou onder één paraplu “singing in the rain” kwelen en daarna een warme choco drinken.

  2. Frans schreef:

    Waarom eens geen digital detox proberen en met je man een wandeling riskeren met de spannende vraag: zou het niet regenen, dan kunnen we …(uw opsomming/niet gelimiteerd)
    Jeugdsentiment updaten
    Veel kans…zie ik op de buienradar

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.