Kolet Janssen

auteur

De verkeerde dag

3 juli 2024

Soms ben ik er rotsvast van overtuigd dat het dinsdag is. Terwijl het eigenlijk al woensdag is. Ik zet de zak met restafval op de foute dag buiten. Ik doe allerlei dinsdagdingen en maak dinsdagplannen.

Mijn man en mijn vriendin sturen me minzaam bij. Ze wijzen me erop dat kleinzoon straks komt pannenkoeken eten of dat de poetsvrouw zo meteen zal aanbellen. Ik zeg braaf ‘o ja!’, maar diep in mijn hart blijft het dinsdag. Dat zegt mijn buikgevoel en daarop ga ik door het leven.

De hele dag door vergeet ik dingen. Of ik doe dingen die niet matchen met wat de dag vraagt. Ik slaag er niet in om mezelf te resetten. Mijn dagknop staat voortdurend op het verkeerde been. Pas tegen de avond krijg ik de wijzers van mijn eigen ritme en dat van de wereld weer bij elkaar gezet.

Het rare is dat het de dag daarna meteen al donderdag is. Ergens blijft het knagen. Heb ik toch niet een woensdag gemist? Ook al deed iedereen hartsgrondig zijn best om mij te overtuigen?

Ik heb een gezonde portie wantrouwen tegenover wat andere mensen me proberen aan te praten. Soms speelt me dat parten. Ooit ga ik een behoorlijk eigenwijs oud wijfje worden. Ik oefen regelmatig 😉

(Photo by Pascal Bernardon on Unsplash)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.