Kolet Janssen

auteur

Driekwart

25 oktober 2018

Van tijd tot tijd vind ik het heerlijk om te lachen met allerlei uitingen van midlifecrisis. Tot ik opeens met een schok besef, dat ík in het beste geval al op driekwart van mijn leven zit. En driekwart klinkt echt helemaal anders dan midlife.

Het midden gaat uit van twee ongeveer gelijke helften, en wie weet moet de beste helft nog komen. Maar driekwart nadert verdacht veel de rand van de afgrond.

Driekwart klinkt niet hip of modieus. Driekwart broeken zijn zelden flatteus. Ze worden ook vaak door oudere dames gedragen. Misschien omdat ze zo praktisch zijn: lang genoeg om je lelijke rimpelknieën te bedekken en te kort om tussen je fietsketting gekneld te raken. Met driekwart rokken en mouwen is het al niet veel beter.

Er zit in het leven niet veel anders op dan vrolijk verder te walsen, in driekwartsmaat. Maar zoals altijd vind ik troost in een woord. Want een driekwartbroek heet ook een ‘capri’. En dus besluit ik voortaan te refereren naar de ‘capri-periode’ van mijn leven. De zon en de zee krijg je er gratis bij.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.