Kolet Janssen

auteur

Het jaaroverzicht

18 maart 2020

Met de stijgende alarmberichten om ons heen krijg ik grote zin om even op de knop ‘Fast Forward’ te duwen. Tot pakweg ergens in november. De zomer heb ik dan wel moeten missen, maar dat is de prijs voor gemoedsrust en veiligheid.

In november vallen de bladeren van de bomen, zoals elk jaar. Zullen we er meer oog voor hebben dan gewoonlijk? Zullen we met kriebels in onze buik een wintertrui gaan kopen in een winkel die zelfs op zaterdag open is? Zullen we pompoensoep serveren op een uitgebreide familiemaaltijd, zonder angst om elkaar tussendoor af en toe te knuffelen? En vooral: zullen we nog beseffen hoe snel dat allemaal kan verdwijnen?

De toekomst lezen is onbegonnen werk. Maar één ding weet ik nu al zeker: hoe het jaaroverzicht in december er zal uitzien. Daar zal corona opnieuw nog even heersen als een onbetwiste koningin, waarvoor alle andere nieuwsitems moeten knielen.

Maar zo ver zijn we dus nog niet. Eerst moeten we nog even verder vechten. Zodat we het jaaroverzicht een happy end kunnen bezorgen. Met een kop als: ‘Solidariteit tussen burgers nog nooit zo groot’. Waarop wachten we nog?

(Afb. van kalhh via Pixabay)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.